Stečajna uprava nije dala saglasnost na Plan upravljanja Solanom

 Stečajna uprava nije dala saglasnost na Plan upravljanja Solanom

foto Selver Vuković

Stečajna uprava Solane “Bajo Sekulić” dala je negativno mišljenje na Plan upravljanja Solanom koje im je dostavila opština Ulcinj, saznaje Portal Ulcinj.

 Plan upravljanja,koji je bio ključan za revitalizaciju Solane I buduće upravljanje nad tim prostorom, na čijoj su izradi radili predstavnici opštine Ulcinj, Ministarstva održivoq razvoja I turizma, Aqencije za zaštitu životne sredine, NVO sektor- Centar za zaštitu I proučavanje ptica I DR Martin Šnajder, kao I bivši radnici Solane- stručnjaci za režim voda, neprihvatljiv je stečajnoj upravi I upravniku Žarku Ostojiću.

Oni su juče poslali nagativan odgovor na saglasnost za upravljanje opštini Ulcinj.

Tu informaciju Portalu Ulcinj potvrdio je predsjednik Opštine Ljoro Nrekić.

“ Tačno je da stečajna uprava nije dala zeleno svjetlo na Plan upravljanja Solanom. S obzirom da mi je poznato kako se odnose prema ovom prostoru, nijesam pretjerano iznenađen”, kazao je Nrekić.

Prema njegovim riječima, svu dokumentaciju proslijediće danas Ministarstvu ekologije.

“  Poslaćemo im I Plan upravljanja na kojem se radilo dugo, ozbiljno I studiozno, proslijedićemo im I mišljenje stečakne uprave. Očekujem da se resorno ministarstvo ozbiljno posveti ovom I riješi problem. Mora se naći neko rješenje”, poručio je Nrekić.

Podsjetimo, prvi čovjek Ulcinj ranije je kazao da Opština neće preuzeti upravljanje Solanom, iako je takva odluka donešena u Skupštini opštine, dok se ne riješe imovinsko pravni odnosi.

Ministar ekologije Ratko Mitrović, prilikom nedavne posjete Ulcinju, kazao je da se trebaju riješiti imovinsko-pravni odnosi na Solani, da bi se znalo ko je vlasnik.

 “Da li će to biti privatno-javno partnerstvo, to ćemo da vidimo i na nivou Vlade ćemo odlučiti”, kazao je Mitrović. On je tada kazao I da će se uraditi studija, te da će se naći najbolje rješenje. “ Cilj je da Solanu valorizujemo i turistički i kao ekološki resurs”, rekao je Mitrović.

Pročitajte još