Stigle pritužbe građana na projekat uređenja skele, Dabović poručuje: “Niko bolje od Ulcinjana ne zna šta je Ulcinju potrebno”

 Stigle pritužbe građana na projekat uređenja skele, Dabović poručuje:  “Niko bolje od Ulcinjana ne zna šta je Ulcinju potrebno”

Grupa građana Ulcinja dostavila je predsjedniku Opštine Aleksandru Daboviću peticiju u kojoj izražavaju nezadovoljstvo i zabrinutost zbog najavljenog preuređenja ulcinjske Skele, koju je najavilo Javno preduzeće Morsko Dobro iz Budve.

” Građani ističu da je predviđeni projekat skandalozan jer je neodrživ i posve neprilagođen prirodnim uslovima koji vladaju na prostoru Skele. Po mišljenju naših sugrađana, riječ je o još jednom projektu JP Morsko dobro u Ulcinju koji je osuđen na propast”, rekao je Dabović.

On je istakao da će pritužbe i mišljenje sugrađana razmotriti sa najvećom, dužnom pažnjom i odgovornošću, te da će preduzeti potrebne mjere shodno njegovim nadležnostima.

” Podsjetiću na ono što bi moralo biti jasno: niko bolje od Ulcinjana ne zna šta je Ulcinju potrebno. Kao i šta nije potrebno. Svaki pokušaj nametanja rješenja suprotno mišljenju i volji Ulcinjana završio je neuspješno. Tražim od Javnog preduzeća Morsko Dobro da najozbiljnije pristupi razmatranju njihovih primjedbi i zabrinutosti, i da osigura što širu participaciju građana i lokalnih institucija u realizaciji ovog projekta”, poručio je Dabović.

Avatar

Suzana Ganić

Pročitajte još