Strože epidemiološke mjere uvećale broj vakcinisanih

 Strože epidemiološke mjere uvećale broj vakcinisanih

izvor gov.me

Otkako je postrožen ulazak u tržne centre, broj vakcinisanih naglo je porastao. Samo u Podgorici je u posljednjih nedjelju dana imunizovano hiljadu građana više nego u prvih deset dana septembra, kazala je Radiju Crne Gore doktorica Doma zdravlja Slađana Račić.

Prema podacima zdravstvenih ustanova, strože epidemiološke mjere daju rezultate. Posljednjih dana broj vakcinisanih znatno je porastao. U glavnom gradu je imunizovano hiljadu građana više nego u prvih deset dana septembra, izjavila je za Radio Crne Gore doktorica Slađana Račić iz podgoričkog Doma zdravlja.

“Od 11. do 17. septembra u Podgorici je imunizovano 6.860 osoba, od toga 4.950 prvom dozom vakcine. Vjerujemo da je to rezultat odgovornosti građana koji žele da se zaštite i da normalno žive i rade, ali je to takođe i pokazatelj da propisane mjere daju rezultate”, ističe Račić.

Doktorica Račić je pojasnila da se vakcinalni punkt Muzički centar pretvara u patronažni stacionar gdje će kovid pacijenti sa blagom i umjerenom kliničkom slikom primati terapiju. Na taj način želi se pomoći Jedinici za patronažu koja dnevno obiđe i do 700 bolesnika.

Kako je saopšteno iz Doma zdravlja, građani Podgorice se od ponedjeljka mogu vakcinisati u zdravstvenom objektu Centar koji se ponovo otvara.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još