“Struka će imati glavnu riječ u oblasti planiranja”

 “Struka će imati glavnu riječ u oblasti planiranja”

izvor rtcg

Struka će imati glavnu riječ u oblasti planiranja i korišćenja našeg najvažnijeg resursa – prostora, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović na otvaranju Svečane akademije povodom Evropskog dana inženjera.

Kako navode iz MEPPU-a, Novaković Đurović otvorila je večeras Svečanu akademiju povodom obilježavanja 22. juna, Evropskog dana inženjera pod nazivom “NOVI EVROPSKI BAUHAUS – uloga inženjera i inženjerki”.

Ona je naglasila da će Ministarstvo, kao i do sada, davati punu podršku svim aktivnostima koje sprovodi Komora na jačanju uloge i statusa inženjera i inženjertki kao i njihovom doprinosu sveukupnom razvoju Crne Gore.

“Naš zajednički cilj je da oblast građevinarstva, arhitekture i ostalih inženjerskih struka postane inovativna i da zadovolji potrebe crnogorskih građana i ekonomije na efikasan način, da postane dio građevinarstva Evropske unije i da doprinese održivom razvoju Crne Gore”, poručila je Novaković Đurović.

Dodala je da u narednom periodu očekuje aktivno učešće Komore, kako bi kroz nova zakonska rješenja i udruženim snagama smanjili neracionalno trošenje vrijednih i neobnovljivih prostornih resursa i obezbijedili kvalitetnije životno okruženje.

izvor RTCG

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još