“Svi oni koji će biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da slijede unutrašnji glas – mir i ljudski životi nemaju cijenu”

 “Svi oni koji će biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da slijede unutrašnji glas – mir i ljudski životi nemaju cijenu”

izvor Prijestonica Cetinje

Pozivam moje sugrađane, ali i sve one koji će danas i sjutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da slijede unutrašnji glas – da mir i ljudski životi nemaju cijenu, kazao je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan povodom aktuelnih dešavanja na Cetinju.

Njegovo obraćanje prenosimo integralno.

“Poštovani građani i građanke Crne Gore,

Uvaženi prijatelji,

Crna Gora još jednom je pred izazovom da sačuva stabilnost, mir i bezbjednost. Opet se građanska Crna Gora brani na Cetinju. Njeno antifašističko, multinacionalno i viševjersko biće. Suživot u različitosti.

Danas, kao i svih prethodnih dana povišene su emocije, ali one ne smiju prevladati razum, a on nam govori da u svakom postupanju moramo i trebamo biti dostojanstveni.

Pozivam moje sugrađane, ali i sve one koji će danas i sjutra biti na Cetinju da se izdignu iznad politike i da slijede unutrašnji glas – da mir i ljudski životi nemaju cijenu.

Apelujem na nosioce izvršne vlasti da ne budu gluvi i slijepi na pozive građana, brojnih organizacija i udruženja, a posebno na uznemirujuće procjene bezbjednosnih službi. Poštujte Ustav Crne Gore i međunarodne konvencije. Vratite red i mir u zemlji.

Pokažite državničku odgovornost – donesite meritorne odluke, koje će sačuvati živote. Pokažite da zakon važi jednako za sve. Uvažite stav i emocije Cetinjana i Cetinjanki, uvažite želje većinskog dijela Crne Gore.

Apelujem na Srpsku pravoslavnu crkvu i mitropolita Joanikija da ne istrajava u odlukama koje dijele ljude, već da pošalje poruke mira. Hrišćanski je biti pokoran i s radošću nositi breme iskušenja.  

Pozivam još jednom – Budimo mudri i dostojanstveni – dostojni države Crne Gore i nasljeđa naših predaka.

Pokoljenja djela sude, što je čije daju svijema!”

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još