SZO objavila savjete Evropljanima za predstojeće praznike

 SZO objavila savjete Evropljanima za predstojeće praznike

history.com

“Nosite maske kad krenete u posjetu porodici za Božić”, poruka je koju je Evropljanima uputila Svjetska zdravstvena organizacija.

Savjet, koji je na svojoj web stranici objavila evropska regija zdravstvenog tijela UN-a, pokriva mnoga pitanja koja se odnose na zimsku rekreaciju i praznike, uključujući i to da li treba uzeti pauzu od skijanja i sezonskog slavlja.

Ovaj savjet dolazi u jeku pandemije, u periodu kada se vode dileme o toga kako proslaviti praznike, uključujući i dilemu hoće li Evropa nastaviti s olabavljenim ograničenjima ili će uvesti strogi locddown, kao što su neke zemlje već uradile ili razmišljaju o tome.

Svjetska zdravstvena organizacija poručuje da masovna okupljanja donose značajan rizik od povećanog prenosa koronavirusa tokom predstojeće sezone praznika., piše The Guardian.

SZO je predložila da treba razmotriti odgađanje ili smanjivanje javnih događaja. Takođe se preporučuje da se vjerske službe drže na otvorenom.

U saopštenju se takođe sugeriše i da se božićna okupljanja trebaju održavati vani ako je moguće, a učesnici trebaju nositi maske i držati rastojanje jedni od drugih.

“Možda će vam biti neprijatno nositi maske i držati fizičku distancu u blizini prijatelja i porodice, ali to značajno doprinosi osiguranju da svi ostanu sigurni i zdravi”, napominju iz SZO.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još