TO Ulcinj pozdravila odluku ukidanja testova

 TO Ulcinj pozdravila odluku ukidanja testova

izvor TO Ulcinj

“ Nova odluka Vlade Crne Gore za ukidanje testova za ulazak u Crnoj Gori pozitivno će  uticati na zimsku turističku sezonu, koja je već počela u našoj zemlji”, saopštio je direktor Turističke organizacije Ulcinj Gzim Hajdinaga.

Kako je rekao, to će se pozitivno reflektovati i na zemlje regiona, a pogotovo na one turiste koji su redovni gosti na našoj rivijeri i zimskim centrima Crne Gore, kao što su gosti iz Albanije, Kosova i Srbije.

“ Turistička organizacija Ulcinj, pozdravlja ovu odluku, jer mi smo prevashodno turistička destinacija i pored zimske sezone, moramo ozbiljno početi sa pripremama za ljetnju sezonu. Takođe nas raduje činjenica što smo i našom inicijativom, odnosno obraćanjem nadležnim organima 30.novembra 2020.godine, učinili prvi korak da se razmotri ova mogućnost, koja je na kraju i ostvarena”, istakao je Hajdinaga.

 Prema njegovim riječima, kao zemlja moramo pokazati da smo ujedinjeni, da radimo u interesu svih građana i da borba sa pandemijom koja je zahvatila čitav svijet, a za koju se nadamo da će ubrzo biti prošlost za sve nas, bude podstrek da zajednički djelujemo.

“ Turizam za Crnu Goru je najvažnija privredna grana, tako da sve naše snage moraju biti usmjerene na pripremama turističkih sezona, uz naravno poštovanje svih mjera. Naš cilj je svakako da budemo dobri domaćini, da svaki gost koji posjeti Crnu Goru bude zadovoljan,  ali i da ode zdrav sa lijepim uspomenama”, poručio je Hajdinaga.

Podsjetimo, Hajdinaga je na izmaku godine, kazao da je već ostvario konrakte sa turističkom privredom susjedne Albanije. Tada je rekao, da interesovovanja za dolazak u Crnu Goru ima, te da je veliko.

Kazao je I da bi ukidanje testova doprinjelo boljoj posjećenosti I donekle oporavku , jako ranjene privrede.

“ Državljani Albanije su poznati kao ljudi koji mnogo putuju I vole da prošetaju. Crna Gora je za njih sigurna I interesantna destinacija, kojoj se uvijek vraćaju. Albanci borave pored zimskih centara kakav su Kolašin I Žabljak, I u Budvi, Kotoru I Ulcinju. Moram priznati da im je Ulcinj često I samo usputna stanica, radićemo an tme da ih zadržimo malo više. Ali svakako da je naš interes I tome ću težiti, da turisti iz Albanije posjete što više mjesta u našoj zemlji”, istakao je Hajdinaga.

Pročitajte još