Tokom vikenda 69 saobraćajnih nezgoda, priveden 31 vozač

 Tokom vikenda 69 saobraćajnih nezgoda, priveden 31 vozač

izvor FOS media

Samo tokom vikenda u Crnoj Gori se dogodilo 69 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet osoba zadobilo teške tjelesne povrede dok su 33 osobe zadobile lake tjelesne povrede, podaci su Uprave policije.

I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti, kao i pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju iz Ušrave policije tvrde da  jedan broj vozaća i dalje ne poštuje saobraćajne propise, čineći nejteže prekršaje. 

“Zbog počinjenih prekršaja u protekla tri dana od strane saobraćajne policije sankcionisano je 1.341 vozača. Ono što i dalje zabrinjava je da je, shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonu o prekršajima, čak 31 vozač isključen iz saobraćaja, lišen slobode i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje, zbog počinjenih najtežih saobraćajnih prekršaja”, saopštili su iz Uprave policije.

Apeluju na vozače da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu, frekvenciji saobraćaja, te da odgovornim i strpljivim ponašanjem, poštujući saobraćajne propise, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još