Tužilaštvo uputilo zahtjev za pretres svih hangara u Luci Bar

 Tužilaštvo uputilo zahtjev za pretres svih hangara u Luci Bar

Izvor: Luka Bar

Dva dana nakon što je policiji prijavljeno obijanje hangara u Luci Bar, koji su u vlasništvu firmi „Aurora“ i „Atlant Mont“ iz kojih je ukradeno 1.160 paketa cigareta, vrijednosti oko million eura, Osnovno državno tužilaštvo uputilo je sudiji za istragu zahtjev za naredbu za pretres ostalih hangara na prostoru barske luke, piše Portal Bar.

Portal Bar piše da do sada ovim povodom niko nije priveden.

Tužilaštvo je policije izdalo nalog da izuzmu tragove radi potrebnih forenzičkih veštačenja, te da izuzmu video-nadzor sa bezbednosnih kamera u cilju pronalaska izvršioca ovog krivičnog djela. Osim toga naloženo je da se uradi popis robe u navedenom hangaru, radi utvrđivanja tačne količine i vrednosti oduzetih cigareta.

Portal Bar piše da video –nadzor nije bio u funkciji.

U subotu ujutro policiji je prijavljeno obijanje hangara u vlasništvu firmi „Aurora“ i „Atlant Mont“. Na ulaznim vratima hangara otkinut katanac.

Za pretovar cigareta lopovima je bilo potrebno  oko dva sata što prema izvorima Portala Bar.

Očigledno “akcija” ne bi mogla biti izvedena bez dobre podrške, ukazujući da su cigarete izvezene iz hangara šleperom, nakon što su prethodno nepoznate osobe pokidale lance na magacinu.

Luka Bar odavno je u centru pažnje javnosti zbog tvrdnji da se preko nje švercuju cigarette, a u junu to je bio razlog višednevnog boravka specijalne jednice policije.

Podsjetimo, na predlog potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića Vlada je 1. jula usvojila zaključke da se pokrene postupak zabrane skladištenja duvanskih proizvoda u Luci Bar.

Vlada prihvatila predložene zaključke koordinatora svih službi bezbjednosti, kojima se zadužuju ministarstva finansija, unutrašnjih poslova i kapitalnih investicija da u roku od 15 dana naprave analizu i pripreme sve akte kojima bi se zabranilo skladištenje duvanskih proizvoda u Luci i Slobodnoj carinskoj zoni.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još