U Cetinju i Baru preminula četiri pacijenta, u Nikšiću 24 kritično

 U Cetinju i Baru preminula četiri pacijenta, u Nikšiću 24 kritično

foto RTCG

Od posljedica koronavirusa u Opštoj bolnici “Danilo I” na Cetinju preminula su dva pacijenta, 1941. i 1949. godište, kazala je direktorica te ustanove Sonja Radojičić. U Baru su takođe umrla dva pacijenta, iz Herceg Novog (1936. godište) i državljanin Turske (1974. godište).

Ona je u Jutarnjem programu TVCG kazala da je epidemiološka situacija na Cetinju vjerovatno lošija nego što se to prezentuje.

“Samo juče je bilo 19 novooboljelih od koronaviriusa u gradu. Mislim da više nema domaćinsta koje nema kovid pozitivog člana, bar što se tiče naše opštine a vjerovatno i u drugim gradovima nije situacija stabilnija”, kazala je Radojičić.

U toj bolnici je hospitalizovano 16 kovid pacijenata.

“Uglavnom su sa obostranim pneumonijama, srednje teška klinička slika”, kazal je Radojičić.

Ona je dodala da je u tom gradu sve više djece sa simptomima koronavirusa.

U Baru preminula dva pacijenta

Šefica kovid centra u Opštoj bolnici Bar, dr Svetlana Vučetić kazala je za Radio Crne Gore da se u toj ustanovi liječi 51 kovid pacijent od kojih je 5 u jedinici intenzivnog liječenja.

“Dva bolesnika su na mehaničkoj ventlaciji a ostali na neinvazivnoj ventilatornoj podršci. Njihovo opšte stanje je teško, sa teškom kliničkom slikom, dok 15 bolesnika na odjeljenju ima srednej tešku kliničku sliku i zahtijevaju kiseoničku suplementaciju”, kazala je Vučetić.

U nikšićkoj bolnici 24 pacijenta životno ugroženo

U Opštoj bolnici Nikšić 24 pacijenta pozitivna na koronavirus životno su ugrožena, kazao je za Radio Crne Gore direktor te ustanove Ilija Ašanin.

U nikšićkoj bolnici trenutno je hospitalizovano 97 kovid pacijenata.

“Životno su ugrožena 24 pacijenta i nalaze se u Jedinici intenzivnog liječenja, od kojih su četiri na neinvazivnoj ventilaciji”, kazali su iz Opšte bolnice Nikšić.

Kako su naveli, na respiratoru trenutno nema pacijenata.

“Ostali pacijenti su stabilnih vitalnih parametara i trenutno se dobro osjećaju”, rekli su iz nikšićke bolnice.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još