U danima vikenda u Crnoj Gori registrovano 38 saobraćajnih nezgoda

 U danima vikenda u Crnoj Gori registrovano 38 saobraćajnih nezgoda

izvor FOS media

Tokom vikenda na teritoriji naše države se dogodilo 38 saobraćajnih nezgoda, u kojima je devet osoba zadobilo teške tjelesne povrede a 27 je zadobilo lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

Povećanim prisustvom saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 1.068 vozača.

Radi se, kako pojašnjavaju iz Uprave policije, o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašija, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, preticanje kolone vozila, preticanje na „punoj” liniji, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

U skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima, čak 34 vozača su isključena iz saobraćaja, lišena slobode i privedena nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje.

“Apelujemo na vozače da bezbjednim i odgovrnim ponašanjem u saobraćaju doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju”, saopštili su iz Uprave policije.

Kako dodaju službenici saobraćajne policije Uprave policije će i u narednom periodu nastojati da preventivnim ali i represivnim aktivnostima doprinesu smanjenju broja prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još