U Podgorici protest: Na sjednici Vlade se neće razmatrati Odluka o kriterijumima za državljanstvo

 U Podgorici protest: Na sjednici Vlade se neće razmatrati Odluka o kriterijumima za državljanstvo

izvor FOS media

Vlada na današnjoj sjednici neće razmatrati Odluku o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Pomenuta odluka nije na dnevnom redu koji je dostavljen medijima iz Vlade Crne Gore.

Foto: FOS media

Foto: FOS media
Foto: FOS media

Ipak, u Podgorici je počeo protest nezadovoljnih građana zbog pomenute odluke.

Foto: FOS media

Protest je još juče najavljivan na društvenim mrežama, a kako javlja novinar FOS-a, blokiran je Bulevar Stanka Dragojevića. 

Okupljeni pjevaju i skandiraju “Sa Lovćena vila kliče, oj Dritane izdajniče”, “Pada Vlada usred Titograda”. Policija je poručila okupljenima da se raziđu, jer skup nije prijavljen. 

Većina okupljenih je nosila masku, ali se ne poštuje fizička distanca. 

Na sjednici će se danas, između ostalog, raspravljati o Predlogu zakona o izmjenama Zakona o informacionoj bezbjednosti, kao i o Informaciji u vezi raskida Ugovora o koncesiji na osnovu energetske dozvole za izgradnju male hidroelektrane „Bare Kraljske“ na dijelu vodotoka Vranještica.

Vlada će, kako je saopšteno, razmotriti predlog za davanje saglasnosti Opštini Herceg Novi za podizanje spomenobilježja, davanjem naziva ulici, imenom Gordane Bogojević Kovačević, istaknute košarkašice, kao i predlog za davanje saglasnosti Opštini Herceg Novi za postavljanjem spomen-biste, Stevanu Raičkoviću-književniku.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još