U prethodne dvije sedmice 5.800 slučajeva COVID-a19

 U prethodne dvije sedmice 5.800 slučajeva COVID-a19

foto Institut za javno zdravlje

Tokom prethodnih 14 dana u Crnoj Gori je registrovano 5.800 novih slučajeva koronavirusa, što je 426 manje u odnosu na raniji period, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Najviše zaraženih virusom korona u prethodnih 14 dana registrovano je u Podgorici – 2.524.

Najviše zaraženih virusom korona u odnosu na prethodni period registrovano je na Cetinju 94 više. U Gusinju nije zabilježen nijedan novozaraženi, a u Bijelom Polju je 117 manje novih slučajeva, nego u prethodnih 14 dana.

Opštine u kojima je zabilježen porast broja oboljelih su Plav, Pljevlja, Bar, Budva, Podgorica i Cetinje. Pad broja inficiranih je evidentiran u Petnjici, Andrijevici, Ulcinju, Žabljaku, Šavniku, Rožajama, Bijelom Polju, Danilovgradu, Tuzima, Plužinama, Kotoru, Herceg Novom, Titvu, Beranama i Nikšiću.

foto

“Na osnovu svih registrovanih slučajeva obolijevanja u periodu od subote 5. decembra do ponoći i zaključno sa petkom 18. decembrom 2020. u 24:00 h, izračunate su vrijednosti 14-dnevnih opštinskih stopa kumulativne incidencije za navedeni period i sačinjena je lista opština”, objavljeno je na sajtu IJZ.

Iz Ministarstva zdravlja je najavljeno da će tokom naredne nedjelje biti donijete nove mjere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još