U prvoj godini “ToMontenegro“ u gubitku skoro pet miliona eura

 U prvoj godini “ToMontenegro“ u gubitku skoro pet miliona eura

foto MINA

Kompanija “ToMontenegro“ je na kraju prve godine ostvarila negativan poslovni rezultat od 4,96 miliona eura, što je, kako ističu u menadžmentu, u potpunosti u skladu sa budžetom i finansijskim projekcijama za 2021. godinu.

Kako ističe menadžment, projektovani i ostvareni rezultat je logičan imajući u vidu da se radi o prvoj godini poslovanja, u kojoj je bilo potrebno uspostaviti infrastrukturu kompanije i investirati u osnovna sredstva.

“U narednom periodu nas očekuju dodatna ulaganja, kako bismo ostvarili planirani rast i realizovali strateške ciljeve, zadate od strane države. Na današnji dan kompanija je solventna i ne suočava se sa likvidnosnim, kreditnim, kao ni sa kamatnim rizikom”, ističu u saopštenju.

Kako objašnjavaju, prije godinu dana, kada još nijesu ni počeli sa letovima, Agenciji za civilno vazduhoplovstvo i MKI-ju su dostavili viziju i predlog strategije, kroz prezentaciju trogodišnjeg plana koji se dalje prilagođavao nestabilnim uslovima i okolnostima, a u kojem su bili i projektovani rezultati.

“Ostvareni rezultati se gotovo u potpunosti poklapaju sa projektovanim za prošlu godinu, što govori da smo od samog starta vrlo pažljivo i detaljno planirali i vodili svaki segment poslovanja. Posljednje godine obilježile su velike promjene na globalnom novou koje su posebno uticale na sve evropske zemlje. Pandemija koja je zatvorila tržišta, dešavanja u Ukrajini, rekordni rast cijena goriva koje su u odnosu na mart prošle godine uvećane za čak 100% utiču u tolikoj mjeri da i veće zemlje EU već prognoziraju krizu. Uprkos svim globalnim dešavanjima, kompanija ‘ToMontenegro’ je pokazala spremnost da se brzo prilagođava konstantnim i dinamičnim promjenama na tržistu i uspjela je da ostvari rezultate shodno definisanim planovima”, navode u
avio-komapniji.

Kako dodaju, “ToMontenegro“ je državna kompanija koja ima odgovornost i prije svega obavezu, prema državi i građanima da informiše o finansijskim rezultatima, u čemu su kako ističu, vrlo transparentni od samog starta.

“Uz to smo vrlo otvoreni za saradnju i rado ćemo uvažiti svaki predlog koji će doprinijeti unapređenju poslovanja, dok smatramo neumjesnim nekonstruktivne kritike i maliciozne komentare pojedinaca koji su imali prilike da vode određene kompanije, a koji su očigledno zaboravili kako su vodili posao i sa kakvim rezultatima. ‘ToMontenegro’ je važan dio nacionalne transportne infrastrukture i naš cilj je bolja povezanost Crne Gore sa glavnim tržištima, zbog čega je neophodno i da Vlada Crne Gore u svojstvu osnivača bude aktivno uključena i detaljno prati razvoj nacionalne avio-kompanije kao strateški partner u daljem razvoju. Sigurni smo da ćemo u narednim godinama nastaviti da rastemo kao kompanija i gradimo brend koji će biti na ponos svih”, poručuju u kompaniji.

izvor rtcg

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još