U Službi zaštite i Komunalnoj policiji ne ispunjavaju ni minimalne uslove rada, zbog nedostatka službenika

 U Službi zaštite i Komunalnoj policiji ne ispunjavaju ni minimalne uslove rada, zbog nedostatka službenika

izvor Portal Ulcinj

Komunalna policija i Služba zaštite kuburi sa nedostatkom radnika, od kako je polovinom januara pokrenuta istraga za partijsko zapošljavanje, kada su ugovori o radu raskinuti sa 99 osoba. Kako navode iz ove dvije službe, oni sa trenutnim brojem zaposlenih ne ispunjavaju ni minimalne uslove rada, jer Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta predviđa veći broj radnika, čime se krši, kako navode I Zakon.

” Trenutna situacija u našoj službi je alarmantna iz razloga što mi raspolažemo sa 64 posto kapaciteta. Mi ne tražimo nova radna mjesta, mi tražimo samo popunjavanje radnih mjesta koja su slobodna”, kazao je načelnik Službe zaštite I spašavanja Saubih Mehmeti

izvor Portal Ulcinj ; Saubih Mehmeti- načelnik Službe zaštite i spašavanja

Mehmeti pojašnjava da su pojedini zaposleni otišli u penziju, neki su službu napustili iz ličnih razloga, dok ima i onih koji su stekli uslove za penziju, ali rade, kako bi Služba zaštite funkcionisala.

” Prema pravilniku predviđeno je 44 izvršilaca, što rukovodnog, što izvršnog kadra. Od toga samo je 29 na poslu. Nama nedostaje devet izvršilaca na neodređeno vrijeme I šest na određeno. U situaciji kada imamo I korišćenje godišnjih odmora mi radimo sa jednom trećinom kapaciteta, što ne zadovoljava ni minimalne uslove”, kazao je Mehmeti

Slično je I u Komunalnoj policiji.

” Što se tiče komunalnih policajaca imamo samo pet, a po Zakonu o komunalnoj policiji treba da imamo osam. Kada su komunalni inspektori u pitanju, imamo četiri, I dva za drumski saobraćaj”, kazao je koordinator u Komunalnoj policiji Amir Mehmeti.

Iz Komunalne policije navode da im nedostaje još pet inspektora, te da sa ovim brojem radnika oni jedva funkcionišu.

foto Portal Ulcinj ; Amir Mehmeti- koordinator u Komunalnoj policiji

” Mi pokušavamo da radimo, ali ne možemo da pokrijemo sve”, istakao je Mehmeti.

Iz Komunalne policije I Službe zaštite očekuju od novog predsjednika Opštine da urgentno riješi ovaj problem, jer je turistička sezona na pragu. Aleksandar Dabović je već uputio Ministarstvu finansija zahtjev da dozvoli Opštini da zaposli neophodan broj službenika. Jedan takav zahtjev vec je odbijen u periodu iza nas.

Pročitajte još