U toku isplata sredstava za realizovane turističke vaučere zaključno sa 29. junom

 U toku isplata sredstava za realizovane turističke vaučere zaključno sa 29. junom

U toku su isplate sredstava za realizovane turističke vaučere zaključno sa 29. junom tekuće godine. Ministarstvo ekonomskog razvoja će sljedeći presjek stanja izvršiti 15. jula nakon čega će pristupiti isplati sredstava za vaučere realizovane u periodu od 29. juna do 15. jula 2021. godine.

Saopštenje MEK prenosimo integralno.

“Mjera koju je Vlada Crne Gore usvojila kao pomoć oporavku turističke privrede, vrijednosti 5.5 mil eur, namijenjena je izdavaocima privatnog smještaja, odnosno pokretanju njihove privredne aktivnosti ali i pružanju podrške zdravstvenim i prosvjetnim radnicima koji su bili na prvoj liniji odbrane od Covid 19. Kako je mogućnost korišćenja vaučera produžena do 31.12.2021. godine izdavaoci privatnog smještaja imaju pravo da otkažu ili da na platformi za određeni period podese broj smještajnih kapaciteta koje stavljaju na raspolaganje prosvjetnim i zdravstvenim radnicima. To znači da izdavaoci smještaja zadržavaju pravo da za određeni period svoje smještajne kapacitete izdaju putem drugih kanala turistima koji nijesu korisnici ovih vaučera.

Kako matični broj korisnika vaučera predstavlja potvrdu rezervacije apelujemo na zdravstvene i prosvjetne radnike da JMB ne dostavljaju unaprijed izdavaocima smještaja, već isključivo nakon dolaska u isti. Ukoliko izdavaoc privatnog smještaja otkaže aranžman korisnik i dalje ima pravo da u punom kapacitetu iskoristi vaučer.

Na platformi je do sada prijavljeno 23 166 korisnika i 453 aktivna izdavaoca privatnog smještaja.

Molimo sve koji imaju nedoumice da ponovo odgledaju vodič za pristup platformi i korišćenje vaučera https://www.youtube.com/watch?v=yA3iFoVJ4Ys kako bi se izbjegli dodatni problemi.

Ukoliko postoji problem tehničke prirode korisnici vaučera mogu se obratiti na mejl: vauceri@oykos.us

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još