U Ulcinj stigle nove doze vakcina, epidemiološka situacija zabrinjava

 U Ulcinj stigle nove doze vakcina, epidemiološka situacija zabrinjava

foto Portal Ulcinj

105 doza vakcina stiglo je danas u Dom zdravlja u Ulcinju. Direktorka te zdravstvene ustanove dr Sadija Holaj kazala je za Portal Ulcinj da je I ova doza vakcina namijenjena za zdravstvene radnike.

“ I ovaj kontigtigent koji je stigao namijenjen je kako za zdravstvene radnike Doma zdravlja, tako I ostale zaposlene u našoj ustanovi. U okviru ove vakcinacije ulaze I zaposleni u privatnim ordinacijama, farmaceuti I Hitna služba”, kazala je Holaj.

Prema njenim riječima, interesovanje je veliko.

“ Očekujemo ubrzo I novi kontigent za širu populaciju. Od danas je otvoren I call centar u našem Domu zdravlja. 1717 je broj telefona na koji se građani mogu informisati I prijaviti za vakcinaciju. Ostavljaju svoj broj telefona, nakon čega će ih izabrani timovi ljekara kontaktirati”, kazala je Holaj.

Vakcinacija će se, kako je navela, odvijati prema prioritetima. Biće napravljena kategorizacija.

“ Nakon zdravstvenih radnika I zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, prva kategorija je stanovništvo od 80 godina, pa naviše. Zatim populacija od 75 do 79 godina, pa od 70 do 74, slijedi popilacija starosne dobi od 65 do 69 I rizične kategorije. Onda idu zaposleni od 45 do 64 godina, koji spadaju u rizičnegrupe I pripadnici vitalnih službi na državnom I lokalnom nivou, I zaposleni u vaspitno obrazovnim ustanovama”, pojasnila je Holaj.

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U ULCINJU SLOŽENA

U Ulcinju je, ocjenjuje direktorka, epidemiološka situacija složena.

“ Veliki je broj inficiranih. Ne mogu reći da je u posljednja dva dana neki veliki porast broja inficiranih, već je to konstantno. Covid ambulanta radi u punom kapacitetu, u dvije smjene. Rade se svakodnevno I brzi I PCR testovi. Imamo dovoljno testova za sada”, kazala je Holaj.   

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još