U Ulcinju planirana gradnja 27 vila i restorana sa bazenom

 U Ulcinju planirana gradnja 27 vila i restorana sa bazenom

Foto: Ministarstvo ekologije, prostoronog planiranja i urbanizma/Angelini/Idejno rješenje/Printscreen

Kompanija CMD iz Bara planira izgradnju kompleksa vila i restorana-vidikovca u naselju Liman u Ulcinju.

Kako je navedeno u idejnom rješenju za čiju izradu je bio zadužen studio Angelini iz Podgorice, kompleks će se sastojati od 27 vila i restorana-vidikovca. Ukupna bruto površina svih objekata je 19.271,50 m2. Ovaj projekat je krajem prošle godine dobio saglasnot glavnog državnog arhitekte.

– Novoplanirani objekti se nalaze u naselju Liman u Ulcinju, a na lokaciji ne postoje već izgrađeni objekti. Teren je u padu i predstavlja prostor koji ima izrazite karakteristike mediteranskog podneblja sa svim naglašenim fenomenima prirodnog i stvorenog ambijenta – osunčanje, široke vizure, vizuelni kontakt sa morem s jedne strane i zaleđe brda s druge strane. Jedna od najvećih prednosti ove lokacije je izuzetno povoljna južna ekspozicija terena – navodi se u idejnom rješenju koje je objavljeno na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.
(Foto: Ministarstvo ekologije, prostoronog planiranja i urbanizma/Angelini/Idejno rješenje/Printscreen)Namjena novoprojektovanog kompleksa je apartmanske i rezidencijalne vile, sa komplementarnim sadržajima predviđenim za ovakvu vrstu objekata. Grupacija objekata je projektovana kao jedinstvena funkcionalna cijelina sa jasno odvojenim sadržajima po etažama odnosno parcelama.

Sve vile su spratnosti suteren, prizemlje i sprat, odnosno dvije suterenske etaže, prizemlje i sprat. Izgradnja vila planirana je na više urbanističkih parcela, od UP 1 do UP 28.

Na UP 1 planirana je gradnja vile sa dva jednosobna i tri dvosobna dupleks apartmana, dok će na UP 2 biti tri dvosobna tripleks apartmana. UP 3 će imati vilu sa garažom, dva jednosobna i dva trosobna apartmana.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostoronog planiranja i urbanizma/ANgelini/Idejno rješenje/Printscreen)Na parcelama 4, 5, 7 i 8 planirana je izgradnja vila sa po dva jednosobna i četiri dvosobna apartmana, dok će na UP 6 biti vila sa garažom, dva jednosobna i dva dvosobna apartmana. Na UP 9 i 10 planirana je vila sa dva jednosobna i tri dovosobna dupleks apartmana, dok će na UP 11 i 12 biti objekat sa garažom, dva jednosobna i četiri dvosobna apartmana.

Urbanističke parcele 13, 14, 15 i 16 imaće vile sa tri trosobna tripleks apartmana sa garažom u suterenu, dok će na parceli 17 biti izgrađena vila sa dva jednosobna i dva dvosobna apartmana. Na UP 18 i 19 predviđena su po dva jednosobna i četiri dvosobna apartmana, dok će na UP 20 biti dva jednosobna i dva trosobna apartmana.
Parcele 21 i 22 imaće vile sa garažama i po dva jednosobna i četiri dvosobna apartmana, dok će vila na UP 23 imati garažu, dva jednosobna i četiri dvosobna apartmana. Slijedi parcela 24 sa vilom koja će imati tri jednosobna i tri dvosobna apartmana.
NA UP 26, 27 i 28 predviđena je gradnja vila sa po dva garažna prostora, dva jednosobna i četiri dvosobna apartmana.

(Foto: Ministarstvo ekologije, prostoronog planiranja i urbanizma/ANgelini/Idejno rješenje/Printscreen)Preostala je urbanistička parcela 25 na kojoj će biti izgrađen restoran vidikovac sa bazenom.
Objekat će imati dva suterenska prostora, pa će u suterenu 2 biti ulazni hol sa recepcijom, prodavnica, magacinski prostori, radionica, te soba za osoblje sa toaletom. Na nivou suterena biće kancelarije, nadzorna služba, prostorija za doktora i toaleti. Na prizemlju objekta projektovan je restoran sa kuhinjom, toaleti, garderobe sa tuševima i toaleti za potrebe bazena. Na krovonoj terasi biće bazen i prostor za sunčanje.

Povezivanje nivoa sutrerena i prizemlja predviđeno je prirodno osvjetljenom i ventilisanom stepenišnom vertikalom i liftom, dok se krovnoj tereasi pristupa spoljašnjim stepeništem.

IZVOR eKapija

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još