U Ulcinju složena epidemiološka situacija

 U Ulcinju složena epidemiološka situacija

Trenutna epidemiološka situacija u Ulcinju jako je složena, ocijenila je za Portal Ulcinj v.d. direktorka Doma zdravlja Sadija Holaj.

Svjedocimo, kako navodi, da raste broj inficiranih stanovnika Ulcinja I okoline.

“ To dokazuje I priliv pacijenata u Kovid ambulantu , gdje se radi u dvije smjene I gdje ljekari, medicinsko osoblje I svi zaposleni u Domu zdravlja, daju svoj maksimum, kako bi izašli u susret svima onima koji traže medicinsku pomoć u našoj ustanovi”, kazala je Holaj.

izvor FB

Kako ističe, priliv pacijenata u posljednje vrijeme je velik.

“ U jednom danu bude i do 150 pregledanih pacijenata. Uspijevamo da na vrijeme svi budu pregledani, da im se ordinira potrebna terapija, ili budu hospitalizovani, ukoliko postoji potreba. Snabdijeveni smo ljekovima I testovima”, kazala je Holaj, istakavši da medicinsko osoblje ulaže maksimum napora za brigu o pacijentima.

Prema njenim riječima, ima dovoljno I brzih I PCR testova.

Na pitanje da li ima dovoljno medicinskog kadra, Holaj odgovara da je u ovakvim situacijama pomoć uvijek doborodošla.

“ I kada su u pitanju ljekari I srednje medicinsko osoblje, u ovakvim okolnostima, nikada ne može postojati višak. U svakom trenutku nam treba ljekar ili medicinski radnik više, jer I oni se inficiraju I mora im se naći zamjena. Tako da nam je svakako potrebna pomoć I veći broj medicinskog osoblja da bi se kompletan proces odvijao kako treba, ali snalazimo se”, kazala je Holaj.

Kako je kazala, I patronažna služba radi u dvije smjene. Do sada, prema njenim riječima, nije b ilo primjedbi , niti problema, kada je patronaža u pitanju.

Podsjetimo, prilikom posljednjeg presjeka Instituta za javno zdravlje, broj inficiranih u Ulcinju iznosio je 274. Ispred Doma zdravlja svakodnevno su primjetne gužve.

Pročitajte još