U Ulcinju trenutno nema opasnosti od velikih poplava

 U Ulcinju trenutno nema opasnosti od velikih poplava

foto Portal Ulcinj – selo Lisna Bori danas

Situacija u Ulcinju je stabilna, I za sada nema opasnosti od poplava, potvrdio je Portalu Ulcinj načelnik Službe zaštite Saubih Mehmeti.

“ U odnosu na juče nema promjena. Pogranična sela Fraskanjel, Lisna, Bori za sada su sigurna. Tamo su djelimično poplavljeni putevi, jer se rijeka Bojana od juče izliva, ali za sada nema opasnosti da će voda prodrijeti u kuće”, kazao je Mehmeti.

Kako navodi, u selima Lisna I Bori, ne može se upravljati automobilima.

“ Mještani tog dijela jedino traktorima mogu izaći, eventualno čamcima preko poplavljenih površina” , kazao je Mehmeti.

On je rekao I da je u stalnom kontaktu sa Službom zaštite iz Skadra.

“ Važno je kako će oni ispuštati vode iz hidroelektrana. Imam informaciju da ne bi trebalo da bude ispuštanja, koja bi mogla da izazovu poplave”, kazao je Mehmeti.

Da većih ispuštanja iz Hidroelektrane Vau I Dejes neće biti, potvrdili su Portalu Ulcinj i mediji iz Skadra.

Kako saznaje Portal Ulcinj, albanski direktor Elektroprivrede Benet Beci poručio je da su se pripremali za ovu situaciju. “ Uvjereni smo da sve imamo pod kontrolom, što se tiče puštanja voda iz kaskada. Ono što je ključno je daa su ispuštanja iz Hidroelektrane Vau I Dejes minimalna. To je normalan rad turbine proizvodnje”, kazao je Beci.

U ŠTOJU OTVORENI KANALI

Kada je Štoj u pitanju, do poplava je u pojedinim djelovima došlo uslijed obilnih padavina. Kako bi se spriječilo dalje plavljenje I izazivanje štete, na zahtjev predsjednika Mjesne zajednice Štoj Alberta Kastratija, reagovalo je Komunalno preduzeće.

foto Komunalno preduzeće

“ Zbog obilnih kiša i začepljenja kanala za cirkulaciju vode, komunalno preduzeće se intenzivno suočava sa zahtjevima građana. Intervencija u Štoju je izvedena I kanali su otvoreni kod plaže Evropa, tačno na putu Mark Prelja do kanala Port Milene”, naveli su iz Komunalnog preduzeća.

Pročitajte još