Učenici OŠ “Marko Nuculović” nižu uspjehe i ostvaruju snove

 Učenici OŠ “Marko Nuculović” nižu uspjehe i ostvaruju snove

foto arhiva učenici OŠ Marko Nuculovic

U konkurenciji od oko 1500 pristiglih radova, literarni sastavi dvije učenice Osnovne škole ,,Marko Nuculović“, Enise Kraja i Nore Selčanin, odabrani su da se nađu e-knjizi ,,Ich habe einen Traum“ ( Ja imam san).

Projekat je plod saradnje Ministarstva spoljnih poslova SR Njemačke i renomirane izdavačke kuće „Aufbau Verlag“.

“ Organizatori su u aprilu 2020. uputili poziv djeci i mladima iz cijelog svijeta, uzrasta od 6 do 19 godina, da pošalju svoje literarne radove, na njemačkom ili engleskom jeziku, na temu ,,Ja imam san”, kako bi se od najboljih radova sastavila e-kniga”, kazala je njihova nastavnica engleskog jezika Silvija Marniković.

Marniković pojašnjava da je cilj ovog konkursa bio da se u ovim turbulentim vremenina ohrabre mlade autorke i autori da podijele svoje snove, nade i želje o budućnosti, kako bi se stvorio dokument koji će svjedočiti o ovom vremenu.

foto FB nastavnica engleskog jezika i mentorka učenicima Silvija Marniković

Njihova nastavnica engleskog jezika i mentorka učenicama u ovom projektu, Silvija Marniković, je posebno ponosna na kreativnost i jezičke vještine svojih učenica, s obzirom da su svoje radove pisale na stranom jeziku.

” Unaprijed se radujemo prisustvu na svečanosti dodjele nagrada, planiranoj za februar, 2021. Neka se uspjesi nižu i snovi ostvaruju, ” poručila je Marnikovi

Pročitajte još