Udruženje Roditelji: Ne dozvolite da djeca budu mete, hitno pronađite rješenje da bi bila bezbjedna

 Udruženje Roditelji: Ne dozvolite da djeca budu mete, hitno pronađite rješenje da bi bila bezbjedna

foto Udruženje Roditelji

Udruženje Roditelji pozvalo je danas institucije nadležne za bezbjednost u zemlji da hitno pronađu rješenje za prijetnje bombama djeci i iskoriste sva raspoloživa sredstva da se otkrije ko stoji iza današnje ali i prethodnih monstruoznih dojava.

– Svakom zdravorazumnom biću je apsolutno neshvatljivo da škole i vrtići mogu postati najnebezbjednija mjesta za boravak i ne možemo da se ne zapitamo zašto je postalo toliko jednostavno napraviti opštu pometnju i haos u, ovog puta, čitavoj državi!?! Zbog svega što se dešava ne čude predlozi roditelja da se bojkotuje nastava u obrazovnim ustanovama sve dok se ne obezbijedi siguran ambijent za djecu i nastavnike.

Osobe koje su se na ovaj način osmjelile da prijete našoj djeci moraju hitno da budu pronađene i da odgovaraju za ovaj, apsolutno neprihvatljiv čin, a samo tako se može poslati jasna poruka da će svi koji se usude da urade slično, biti brzo pronađeni i strogo sankcionisani – saopštemno je iz udruženja Roditelji.

Apeleuju i na obrazovne ustanove da na vrijeme i adekvatno obavještavaju roditelje o svim informacijama koje se tiču bezbjednosti djece jer su danas, kako navode, u nedostatku pravovreninih informacija, bili suočeni sa dodatnim strahom i panikom.

– Osim toga, molimo i medije da u ovakvim situacijama objavljuju provjerene informacije kako bi se stepen panike sveo na najmanju moguću mjeru. Pokazalo se da upravo neprovjerene informacije doprinose dodatnom strahu i njegovom širenju – zaključuje se u saopštenju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još