Ugostitelji bez pomoći od 1. decembra

 Ugostitelji bez pomoći od 1. decembra

foto FOS Media

Udruženje ugostitelja Crne Gore (UUCG) kao pozitivan signal prihvata javno izrečene stavove ministara zaduženih za ekonomske i finansijske sektore u Vladi da nijednu odluku u vezi s uslovima rada i pomoći države ovom, zbog pandemije ugroženom sektoru, neće donijeti bez učešća predstavnika Udruženja ugostitelja.

“Partnerski odnos i međusobno razumijevanje su neophodni kako bismo došli do najboljih rješenja, koja će omogućiti opstanak ove djelatnosti i očuvanje više hiljada radnih mjesta”, saopštili su za Dan iz UUCG.

Oni su kazali da su ohrabreni najavom da će se svaka pomoć zasnivati na realnim ekonomskim i finansijskim pokazateljima.

“Sigurni smo u to da će svaka objektivna analiza pokazati da su naši zahtjevi opravdani i da mogu biti dobra polazna osnova za sveobuhvatan i održiv plan za, u ovom trenutku, održavanje u životu ove djelatnosti, a kasnije i razvoj ove djelatnosti, od čijeg dobrog poslovanja korist mogu imati svi, i država kroz punjenje budžeta i nova zapošljavanja, i zaposleni, kao i privrednici u svim povezanim djelatnostima”, piše u saopštenju.

Istakli su da od 1. decembra ova djelatnost nema nikakvu pomoć od države i da je pomoć ovom sektoru urgentna.

“Zatvaranje ugostiteljskih objekata zbog nemogućnosti poslovanja u ovakvim uslovima je najgore rješenje i imalo bi nesagledive negativne posledice, ne samo za članove našeg udruženja i naše zaposlene i njihove porodice već i na sve povezane djelatnosti i društvo u cjelini. Zbog toga očekujemo da će u najkraćem roku naš zahtjev biti analiziran i da ćemo, već u narednoj sedmici, imati povratne informacije i donošenje makar kratkoročnih, urgentnih mjera, a kasnije, u partnerskom odnosu, doći i do dugoročnog plana kako ovu djelatnost učiniti prosperitetnom i održivom”, zaključili su ugostitelji.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još