Ugostitelji ponovo nezadovoljni: Mjera za muziku nelogična, opet smo mi krivi za sve

 Ugostitelji ponovo nezadovoljni: Mjera za muziku nelogična, opet smo mi krivi za sve

izvor FOS media

Nakon novih mjera koje je Ministarstvo zdravlja juče donijelo, u ugostiteljskim objektima od danas je zabranjena muzika, a radno vrijeme lokala je sada do 18 sati. Ugostitelji, kako kažu, ne mogu da povjeruju u to, navodeći da su mjere nelogične i neshvatljive.

“Ako vjerujete na riječ, pet puta smo preslušavali ministarkinu izjavu za zabranu muzike. Nemamo šta da vam kažemo, jutros smo kao na treće jutro, pa neka gosti dođu sa slušalicama”, poručuju iz Udruženja ugositelja Crne Gore za FOS. 

Najavljuju da će danas popodne održati sastanak sa predstavnicima svih udruženja, ali i sa predstavnicima Udruženja estradnih umjetnika, koji su takođe, kako navode, pogođeni ovom mjerom. 

“Ne mogu se igrati sa nama kao na ping-pong. Ajmo sad radno vrijeme do 20 sati, pa do 18. Mi smo krivi za punu Deltu, za skijališta, za djecu iz Ulcinja…Pogledajte samo tržne centre kad je kiša napolju. Krcati su”, kažu iz Udruženja ugostitelja. 

Foto: FOS media, Arhiva 

Oni navode da je problem generalno u sistemu, jer “ne može 15 inspektora da stigne da pregleda i lokale u Njegoševoj ulici i sva skijališta”. 

“Pojavio se taj snimak kafića koji je organizovao dnevnu žurku. I sad zbog te jedne kafane treba da ispaštamo svi mi. Ako se ovako nastavi, ići ćemo na ulicu. Ne može kafana za sve biti kriva”, poručuju ugostitelji. 

Podsjetimo, ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da su u posljednje dvije nedjelje imali izvještaje o okupljanjima i dnevnim žurkama i kada je puštana muzika sa razglasa. 

“U vezi sa muzikom u kafićima i pored naših iskrenih želja nismo bili u mogućnosti da to omogućimo. Muzika u kafićima neće moći da se pušta ni sa razglasa. Ne važi više ova zabrana za muziku uživo već za svaki vid muzike u ugostiteljskim objektiam. Muzičari su apelovali da se rad omogući, međutim transmisija je u tim situacijama povećana. To mogu biti mladi ljudi koji su asimptomatski i tako prenose virus ugrožavajući ostale”, kazala je Borovinić Bojović.

IZVOR FOS MEDIA

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još