Ugostitelji u teškoj situaciji, gase im struju, olakšica i subvencija nema

 Ugostitelji u teškoj situaciji, gase im struju, olakšica i subvencija nema

Foto: Selver Vuković Ulcinj

Novim mjerama NKT-a se dodatno ugrožava poslovanje ugostitelja, koji su u jako lošoj finansijskoj situaciji, ocijenio je predsjednik Udruženja ugostitelja Ulcinj Hamid Gorana za Portal Ulcinj.

Od juče su dodatno pooštrene mjere na suzbijanju širenja korona virusa, pa je radno vrijeme  ugostiteljskih i uslužnih objekata skraćeno za dva sata. Oni će od sjutra raditi do 18 sati, jer nove mjere stupaju na snagu u srijedu u ponoć.Zabrana kretanja počinjaće u 19 sati i trajaće do pet ujutru, narednog dana.

 “ Najviše nas zabrinjava to što nemamo nikakvu podršku u vidu subvencija ili olakšica, kako na lokalnom, ,tako i državnom nivou”, istakao je  Gorana. On ističe da je situacija vrlo teška. “  Imamo situaciju da Elektroprivreda Crne Gore počinje isključenja potrošača -ugostitelja sa električne mreže. Niko nema razumijevanja za ovu tešku situaciju”, kazao je Gorana.

Ulcinjski ugostitelji podsjećaju da još trpe posljedice dvomjesečnog zatvaranja lokala od marta do maja, kao i katastrofalno loše turističke sezone. Sva zatvaranja koja su uslijedila nakon ljeta, dodatno su ugrozila već ranjenu ekonomiju. Oni podsjećaju da je ugostiteljstvo žila kucavica Ulcinja, grada u kojem su primarne djelatnosti ugostiteljstvo i trgovina. Boje se, kako kažu, da ova situacija za posljedicu može imati jedino masovno otpuštanje radnika, stečaj I zatvaranje firmi iz oblasti ugostiteljstva I kolaps lokalne ekomije.

“ Ali, ako nadležni organi smatraju da će se novim mjerama postići neki rezultat, nemamo što drugo činjet, nego ispoštovat njihove odluke. Smatramo da se tom odlukom neće puno postići”, istakao je predsjednik Udruženja ugostitelja Ulcinja.

Nove mjere važiće do 8.decembra.

Pročitajte još