Ukoliko se Abazoviću nešto desi, odgovornost snosi Veljović

 Ukoliko se Abazoviću nešto desi, odgovornost snosi Veljović

Ukoliko se lideru pokreta URA Dritanu Abazoviću i njegovoj porodici nešto desi direktnu odgovornost za to snosiće direktor policije Veselin Veljović jer nijesu preduzeli sve potrebne mjere da ga zaštite, kazao je izvršni direktor GP URA Zoran Mikić, na pres konferenciji. Puna odgovornost ide i na adresu Uprave policije, istakao je potpredsjednik GP URA Miloš Konatar, kao i svih ostalih čelnika bezbjedonosnog sektora Crne Gore.

“ Imamo informaciju da jedan regionalni klan želi da njegov i život njegove porodice”, istakao je Mikić, dodavši da je u sve to uključen jedan državljanin Crne Gore koji nije rezident. Kako je kazao, oni ovim ne žele da dižu paniku.

“ Mi ne želimo nikog direktno da optužimo i crtamo mete”, istakao je Mikić. Kako je rekao, od dana izbora do danas, Abazović ima više desetina prijetnji, te da su oni kao organizacija učinili sve da preduprijede svaku prijetnju, jer državni organi to nijesu željeli da učine.

Da se ne plaše, da se Abazović ne plaši, poručio je potpredsjednik URE Miloš Konatar. “ Nema tog pritiska i prijetnje koja može pokolebati Abazovića, URU i koaliciju Crno na bijelo. Nema te cijene koju svi mi,  na čelu sa Dritanom Abazovićem, nijesmo spremni da platimo kako bi zaštitili izbornu volju građana”, istakao je Konatar.

Sa konferencije je poručeno da očekuju da sistemi Crne Gore i regiona detaljno ispitaju sve informacije, do kojih su došli, kako je rečeno, iz više izvora.” Radi se o nekoliko izvora koji nemaju konkretne veze, a to je da ovaj regionalni kriminalni klan planira da ugrozi fizičku bezbijednost Abazovića,” kazao je Konatar.

NE PRIJETE CRNOGORSKI KLANOVI

“ Ne radi se o klanovima iz Crne Gore, nijesu u pitanju klanovi iz Kotora”, istakao je Mikić, uz objašnjenje da to ističe kako se ne bi spekulisalo informacijama. “ Isključivo se radi o regionalnim klanovima”, kazao je on.

Mikić je kazao i da je GP URA tražio od Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije da urade procjenu bezbjednosti Abazovića, te da su obavili razgovore sa službenicima ANB-a Vukom Bulatovićem i pomoćnikom direktora Uprave policije Dragojem Blagojevićem, koji su ih obavijestili da ne posjeduju informaciju da neko želi da ugrozi imovinu ili bezbjed Abazovića i njegove porodice.

Pročitajte još