Ulcinj bez slavlja za Dan opštine

 Ulcinj bez slavlja za Dan opštine

izvor Kabinet predsjednika Opštine

Zbog teške epidemiološke situacije izazvane pandemijom Covid-19 u Ulcinju i Crnoj Gori, kao i velikog broja preminulih, ove godine nećemo organizovati višednevni program svečanosti povodom Dana opštine Ulcinj, kao što je to bila tradicija ranijih godina, kazao je predsjednik Opštine Aleksandar Dabović.

Kako je istakao, vjeruje da ćemo naredne godine biti u prilici da ponovo organizujemo svečanost povodom Dana opštine Ulcinj, na način kako dolikuje događaju kao što je ovaj.

“ Sada je najvažnije da se svi maksimalno usredsrijedimo na očuvanje zdravlja svih naših građana, kao da i stvorimo pretpostavke da ova pandemija što manje poremeti tok ljetnje turističke sezone. Biće vremena za slavlje! Budite nam dobro  zdravo, i čuvajte se”, poručio je prvi čovjek Ulcinja.

On je podsjetio, da se Dan opštine obilježava prve subote aprila, a to je dan  koji u sebi prožima ulcinjsku tradiciju – kraj berbe maslina, izlazak pomoraca na more i početak ljetnje turističke sezone. Podsjetimo, Dan opštine Ulcinj nije proslavljen ni prošle godine, zbog početka pandemije koronavirusa.

Pročitajte još