“Ulcinj i bez FORCE ima stabilnu parlamentarnu većinu “

 “Ulcinj i bez FORCE ima stabilnu parlamentarnu većinu “

Saopštenje za javnost DPS, DUA, PD, SD i BS.

Obavještavamo javnost da je u utorak veče održan planirani sastanak koalicionih partnera u Ulcinju: DPS, DUA, PD, SD i BS. Sastanak je bio posvećen pripremama za nastupajuću sjednicu Skupštine opštine Ulcinj o izboru novog predsjednika Opštine Ulcinj, nakon isteka mandata aktuelnom predsjedniku Opštine zbog sticanja uslova za odlazak u starosnu penziju.

Ovom sastanku, i pored blagovremeno upućenog poziva, nijesu prisustvovali potpisnici Koalicionog sporazuma iz političke partije Forca. Imajući u vidu da je Forca samu sebe isključila iz Koalicionog sporazuma, nakon ovog sastanka s tradicionalnim koalicionim partnerima, zauzet je jasan stav da se sprovedu sve aktivnosti u skladu s pravnim poretkom Crne Gore.

To znači da će po hitnom postupku biti sazvana sjednica Skupštine opštine Ulcinj, te da će stabilna parlamentarna većina, koja broji 22 odbornika, izabrati novog predsjednika Opštine.

Podsjećamo, zajednički kandidat tradicionalnih koalicionih partnera, određen u skladu sa prethodno utvrđenim procedurama je Aleksandar Dabović. Tako zajednički nastavljamo odlučnu borbu za što bolju pripremu nastupajuće turističke sezone i ekonomski oporavak privrede, uprkos nemjerljivim izazovima uzrokovanim zdravstvenom krizom.

Zato, prenosimo jasnu poruku svim građankama i građanima Ulcinja – nastavljamo još bolje i kvalitetnije, uvjereni u vašu podršku i zahvalni za dosadašnje povjerenje.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još