Ulcinj ima najveći potencijal za proizvodnju električne energije uz pomoć sunca i vjetra

 Ulcinj ima najveći potencijal za proizvodnju električne energije uz pomoć sunca i vjetra

Predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović, u društvu predsjednika Skupštine Hadži Sulejmanija, i nekoliko saradnika, posjetio je kompaniju Mozura Wind Park na istoimenom brdu Možura u Ulcinju.

Kako navode iz kabineta predsjednika Opštine, Možura Wind Park je kompanija koja upravlja sa ukupno 23 inteligentne vjetrenjače za prozvodnju električne energije, ukupnog kapaciteta 46 megavata, a koja je počela sa radom u novembru 2019. godine.

Predsjednika Dabovića su dočekali Zhou Yao generalni direktor kompanije, kao i ekonomski i trgovinski predstavnik Ambasada Narodne Republike Kine u Podgorici Bao Shunqing.  

” Tokom posjete predstavnici Opštine Ulcinj su imali prilike da se upoznaju sa načinom fukcionisanja ove kompanije, aktivnostima ozelenjavanja površina koje su u toku na brdu Možura, kao i kampanji ULtra Green, koju ova kompanija realizuje sa ciljem promovisanja njihovog rada i zelene energije u lokalnoj zajednici. Predstavnici Opštine Ulcinj dali su svoj doprinos ozelenjavanju Možure na način što su u društvu kineskih domaćina zasadili nekoliko sadnica borova”, navodi se u saopštenju.

Dogovoreno je da se zajednički radi na inteziviranju saradnje, na način što će se istražiti mogućnosti za razvoj novih projekta za proizvodnju električne energije iz obnovljih izvora, posebno onih iz solarnih izvora, pošto je Ulcinj ocijenjen kao opština sa najvećim potencijalom za proizvodnju električne energije uz pomoć sunca i vjetra na crnogorskom primorju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još