Ulcinjanin imao ulov godine- tuna teška 109 kg

 Ulcinjanin imao ulov godine- tuna teška 109 kg

izvor UNA

U nagradnoj igri tivatske kompanije Una Montenegro “Ulov mjeseca-ulov godine” Miljan Knežević iz Ulcinja je ostvario najbolji ulov za 2020. godinu, sa tunom teškom 109 kilograma.

– Odabrali smo tri dobitnika za “Ulov godine 2020. Pobjednici će dobiti vaučere za kupovinu, a takođe će ih pripasti i simbolična diploma firme UNA- kazali su nam u tivatskoj kompaniji Una Montenegero

Odluke žirija su bile nepodijeljene.

Prvo mjesto pripalo je Miljanu Kneževiću i vaučer u iznosu od 150 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru.

izvor UNA

-Kod ostrva Stari Ulcinj sam 1. avgusta 2020.  oko 17:00, roneći na dah, ulovio tunu tešku 109 kilograma, dugu 205 centimetara. Riba je ulovljena tehnikom na čeku, na dubini od 12 metara, a odstrijeljena je puškom. O mom ulovu su pisali su razni portali, a takođe i neki regionalni mediji- podsjeća Miljan na ovaj spektakularan ulov.

Drugo mjesto i vaučer u iznosu od 100 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru, osvojio je Miloš Đakonović, sa ulovljenom tunom od 96 kg.

Tuna je ulovljena u Baru, iza ponte Voluice. Dubina nekih 50-tak metara, možda pola milje od kraja, navodi Đakonović. Opremu koju je koristio čini: Mitchell štap sa rolerima 50/80, mašina Okuma Solterra 50W II, konac 100lb, podvez fc 100lb, udica Gamakats kovana 6/0.

– Borbena tuna, vukla je čamac sigurno sat, za to vrijeme se nije znalo šta je dok nakon sat nije zaronila do samog dna i onda krenula sa njenim karakterističnim pumpanjem. Borba je trajala još nekih sat dok se nije pojavila grdosija pod čamcem.

Bilo je malo drame oko prihvata kukom, jer nije odustala sa borbom do samog kraja. Ali uz pomoć djece i supruge koji su mi pravili društvo, nakon dva sata borbe, bila je privezana za čamac. Mamac je bio krupan širun- priča Miloš.

Treće mjesto i vaučer u iznosu od 50 eura koga može potrošiti u Uninim prodavnicama SIPA ili Marine Centru, osvojio je Tomo Cvetković sa ulovljenim pagrom od 13kg.

Pagar je uhvaćen u večernjim časovima kod Baošića, na pendulu na živu lignju. Od opreme je korišten štap Tubertini vitaliti, mašinica Penn squal 50, predvez fc 0.80, udice 2.0 Camor.

Nagradna igra se nastavlja i u 2021. godini, poručuju iz Une Montenegro, uz poznatu krilaticu: “Sa nama se love najbolje ribe!”

IZVOR: RADIO JADRAN

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još