Ulcinjske građevinske firme javile se da očiste odron u Pinješu; Opština čeka mišljenje eksperata

 Ulcinjske građevinske firme javile se da očiste odron u Pinješu; Opština čeka mišljenje eksperata

foto Portal Ulcinj

Put u Pinješu zatvoren je zbog odrona, koji se se desio juče, kada se brdo obrušilo na magistralu I dva putnička vozila u pokretu.  

Načelnik Službe zaštite Saubih Mehmeti kazao je za Portal Ulcinj da su juče teren obišli eksperti, koji su se zadesili u Ulcinju , zbog utvrđivanja štete nastale u Starom gradu, gdje se takođe prije četiri dana obrušio dio zidina.

“ Oni su dobrovoljno obišli teren I posavjetovali da angažujemo stručne ljude, sa Univerziteta, kako ne bi uslijedilo, kada se krene sa uklanjanjem odrona, novo obrušavanje. Prvi čovjek grada Ljoro Nrekić u kontaktu je sa stručnjacima I oni će danas obići teren”, kazao je Mehmeti.

Prema njegovim riječima, privrednici Ulcinja koji imaju građevinske firme I velike mašine, javili su se da pomognu I uklone odron.

“ Oni su se dobrovoljno javili. Velike mašine imaju, i oni smatraju da bi mogli sami završiti taj posao. Mi smo ipak mišljenja da se ne bi trebalo ništa dirati, dok stručnjaci ne procjene. Mora se napraviti plan uklanjanja tog klizišta”, kazao je Mehmeti.

Podsjetimo, u trenutku obrušavanja brda  na putu su se našla i dva automobila u vožnji, ali su putnici, srećom, prošli bez težih povreda.

Pročitajte još