Umjesto 44, koliko je predviđeno sistematizacijom, u Službi radi 29 vatrogasaca

 Umjesto 44, koliko je predviđeno sistematizacijom, u Službi radi 29 vatrogasaca

izvor Mediabiro

Služba za zaštitu i spašavanje u Ulcinju i dalje otežano funkcioniše jer umjesto 44, koliko je predviđeno sistematizacijom, radi 29 vatrogasaca. Iz službe navode da oni mjesecima čekaju odobrenje Ministarstva finansija da da saglasnost da se popune upražnjena radna mjesta a ne, kako su kazali, nova radna mjesta.

Odobrenje je skoro stiglo, ali samo za 9 radnika koji imaju ugovor samo na pet mjeseci.

“Očekujem da ćemo uskoro i to realizovati, jer, odmah nakon toga moramo pokrenuti postupak za prijem radnika u stalni radni odnos, jer se radi o posebnoj službi, gdje svako ispražnjeno mjesto mora da se dopuni, što je i zakonski predviđeno”, rekao je načelnik te službe Saubih Mehmeti.

Na sreću, do sada na teritoriji Ulcinj nije bilo velikih požara.

Načelnik Službe za spašavanje i zaštitu ističe da prava požarna sezona na njihovoj teritoriji počinje u drugom dijelu septembra.

“Mogu da kažem da smo ove godine, i pored velikog broja turista, dobro prošli kada govorimo o požarima. U julu i avgustu smo imali manji broj intervencija u poređenju na isti period prošle godine”, dodao je on.


On je rekao da tokom zime imaju najviše problema sa stambenim objektima
jer počinje grejna sezona.

“Do sad, s obzirom da svake godine imamo od sedam do deset domaćinstava sa takvom problematikom, nismo imali takvih intervencija. Nije bilo veće materijalne štete, a ni povrijeđenih“, kazao je on.

Mehmeti apeluje i na sugrađane da budu odgovorniji, kako bi se požari izbjegli, jer, kako navodi, neoprezni građani često budu uzrok požara, koji kasnije izmakne kontroli.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još