UP: Postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastave u školama

 UP: Postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastave u školama

IZVOR POBJEDA

Sa aspekta procjena koje smo do sada sproveli postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u školama – kazali su iz Uprave policije, a povodom, kako su rekli, “posljednjih objava različitih subjekata u medijima i na društvenim mrežama”.

– Dizanje panike samo usložnjava napore koje ulažemo, a može biti od pomoći isključivo onima koji stoje iza serije lažnih dojava od prije neki dan – poručili su iz Uprave policije.

Svoj posao, kako su dodali, obavljaju profesionalno i savjesno. 

– U toku su aktivnosti nadležnih organa, a što uključuje i intenzivne policijsko-tužilačke aktivnosti u zemlji, kao i one kroz mehanizam međunarodne saradnje. Cilj svih tih aktivnosti je utvđivanje okolnosti i motiva dojava o postavljenim eksplozivnim napravama proteklih dana, između ostalog, i sa aspekta lažnog prijavljivanja – naglasili su iz Uprave policije.

Na odgovarajući način, kako dodaju, postupaju i u odnosu na provjere i prijave koje se odnose ili koje su u vezi sa medijski eksponiranim osobama tim povodom.

– Koristimo ovu priliku da podvučemo i značaj saradnje sa policijom u interesu opšte bezbjednosti, ali i radi smanjenja napetosti u društvu i širenja dezinformisanja – rekli su iz Uprave policije.

Uprava policija je, dodaju, otvorena i apeluju na obraćanje policiji radi objektivnog i tačnog informisanja, posebno u dijelu onih navoda čije objavljivanje ne doprinosi jedinstvu društva kada je javna bezbjednost u pitanju.

izvor POBJEDA

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još