Upozorenje vozačima: Narednih dana loše vrijeme, oprezno pri vožnji

 Upozorenje vozačima: Narednih dana loše vrijeme, oprezno pri vožnji

izvor iStock

Odsjek za bezbjednost drumskog saobraćaja Uprave policije upozorio je vozače da, zbog lošeg vremena najavljenog za naredne dane, može doći do otežanog odvijanja saobraćaja, ali i zastoja, odrona i vanrednih prekida u saobraćaju, pa i povećanog broja saobraćajnih nezgoda.

“Podsjećamo vozače da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima propisano da u periodu od 15. novembra do 1. aprila sva vozila kategorija M i N (vozila za prevoz putnika i vozila za prevoz tereta), koja učestvuju u saobraćaju za vrijeme zimskih uslova – sniježnih padavina ili kad se na kolovozu nalazi snijeg, led ili poledica, moraju na svim točkovima imati pneumatike za zimsku upotrebu. Takođe, Naredbom o vremenskom periodu i putu odnosno djelovima puta na kojima je obavezna upotreba pneumatika za zimsku upotrebu, u periodu od 15. novembra do 1. aprila, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi”, navode u saopštenju.

Policijski službenici će, kako se navodi, u narednim danima, kroz pojačano prisustvo na putnim pravcima, ali i kontrolu učesnika u saobraćaju u dijelu posjedovanja zimske opreme na vozilima, nastojati da obezbijede nesmetano i sigurno odvijanje drumskog saobraćaja.

“Još jednom apelujemo na vozače, da strpljivom i opreznom vožnjom, prilagođenom meteo i uslovima na putu, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju”, naglasili su.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još