Uprava policije: Postoje svi preduslovi za normalno odvijanje nastave, traga se za pošiljaocem dojava

 Uprava policije: Postoje svi preduslovi za normalno odvijanje nastave, traga se za pošiljaocem dojava

foto Portal Ulcinj

Uprava policije je saopštila da su u toku aktivnosti na identifikaciji osobe koja je poslala dojave o bombama na mejl adrese crnogorskih škola i institucija, kako kroz intenzivne policijsko-tužilačke aktivnosti u zemlji, tako i putem međunarodne policijske saradnje. U policiji, nakon provjera obrazovnih ustanova, tvrde i da nastava može nesmetano da se odvija.

Osnovne škole u gotovo svim crnogorskim gradovima jutros su evakuisane nakon što su na mejl adrese direktora pristigle anonimne dojave o postavljenim bombama. Evakuisano je i više zgrada opština zbog identičnog mejla.

 Službenici Uprave policije su postupili po svim prijavama upućenim tokom današnjeg dana, a koje su se odnosile na navode o eksplozivnim napravama u vaspitno – obrazovim ustanova i drugim objektima – navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Dodaju da su pripadnici policije, u cilju eventualnog pronalaska opasnih predmeta i otklanjanja potencijalnih opasnosti, izvršili pregled objekata i prostora kojom prilikom nisu pronađeni sumnjivi ili opasni predmeti.

– Sa aspekta izvršenih kontrola, sprovedenih procedura i postupaka koje smo do sada realizovali, postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama – poručuju u Upravi policije.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još