URA podržala izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti: Treba nam pomirenje

 URA podržala izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti: Treba nam pomirenje

foto URA

Glavni odbor URE na sjednici održanoj večeras većinski je podržao izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica sa konstatacijom da Crnoj Gori treba pomirenje.

Iz URE cijene da se ovim tekstom zakona u isti pravni položaj stavljaju sve vjerske organizacije u Crnoj Gori i da sve one ulaze u jedinstveni pravni poredak države Crne Gore, piše na sajtu ovog građanskog pokreta. 

Takođe su istakli da su manipulacije prethodne vlasti o tome kako se izmjenama ovog zakona otvara prostor da neko kulturnu baštinu i imovinu države Crne Gore može iznijeti van nje ili je otuđiti.

Dodaju i da su ovim zakonom u ovoj oblasti uspjeli da urade ono što prethodna vlast nije za 30 godina.

„Zakonski akt je liberalan, on je evropski i građanski i pruža svim vjerskim organizacijama ista prava i obaveze a svako drugo njegovo tumačenje je pokušaj manipulacije ili rezultat aktivarinja iracionalnog i ličnog baziranog na prethodnim iskustvima. Najzad, u tekstu ovoga zakona nema ničega što ugrožava državu i njene interese“, zaključili su iz URE nakon održane sjednice Glavnog odbora.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još