URA, SNP i manjine potpisuju memorandum o saradnji

 URA, SNP i manjine potpisuju memorandum o saradnji

Građanski pokret (GP) URA, Socijalistička narodna partija i manjinske stranke potpisaće sjutra memorandum o saradnji, kazao je lider GP URA Dritan Abazović.

On je novinarima u parlamentu rekao da će memorandum, koji se odnosi na pomirenje i na evropske integracije, biti potpisan sjutra u 11 sati.

“Vrlo sam ponosan i zadovoljan jer integrišemo manjinske narode sa nekim partijama sa kojima možda u prethodnom periodu nijesu imali značajniju saradnju”, kazao je Abazović

Odgovarajući na pitanja novinara o navodima Demokrata o korupciji, Abazović je rekao da je korumpiran onaj koji ne želi da se izabere Tužilački savjet.

Na pitanje da li su o manjinskoj vladi pričali sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Abazović je rekao da je ranije poručio građanima da „ostanu relaksirani“.

On je podsjetio na navode DPS-a da imaju većinu za izglasavanje nepovjerenja Vladi, SDP-a da u ponedjeljak pada Vlada, Demokrata da je neko “kupljen”.

Abazović je rekao da je znao da Vlada neće pasti.

“Ljudi koji žele da se sve vrati po starom, a da oni upravljaju tim, u nama nemaju partnera”, poručio je Abazović.

On je dodao da će se, dok je URA tu, igrati po pravilima evropske, građanske i ekološke Crne Gore.

Sa druge strane, u izjavi za Portal RTCG, predsjednik SNP Crne Gore Vladimir Joković negira da ovaj dokument ima bilo kakve veze sa pregovorima o vladi, pa i manjinskoj. 

Nezvanično se može čuti da SNP, kao i manjine, sa pokretom URA pregovaraju o manjinskoj vladi ali Joković kaže da ne zna sa takve pregovore i da ovaj akt nema nikakve veze sa formiranjem Vlade. 

“Radi se o dokumentu koji treba da otvori put ka stabilizaciji političkih prilika u zemlji i jačanju saradnje i razumijevanja, na dobro svih. Nema to nikakve veze sa vladom, niti sa pregovorima, niti se o tome pregovara. Tokom dana biće dostavljeno medijima zvanično saopštenje”, kazao je Joković. 

Prema nezavničnim saznanjima Portala RTCG, memorandum SNP potpisuje sa, između ostalih, Albanskom listom, savezom “Jednoglasno” i Bošnjačkom strankom. 

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još