Urušilo se brdo u Pinješu, zemlja se obrušila i na dva automobila

 Urušilo se brdo u Pinješu, zemlja se obrušila i na dva automobila

foto Selver Vukovic

U Ulcinju je danas došlo do obrušavanja brda u naselju Pinješ. Uslijed obrušavanja na putu su se našla i dva automobila u vožnji, ali su putnici prošli bez težih povreda. Zbog velikog odrona put prema Pinješu je zatvoren, a tako će biti I u narednim danima.

“ Situacija je ozbiljna , moram to potvrditi, jer u tom trenutku naišla su dva vozila, u jednom je bilo dva putnika, a drugom vozač. Na svu sreću prošli su dobro. Oko 11:30 sati naš kolega vatrogasac je primijetio obrušavanje. Odmah smo izašli na teren , sa zebnjom da nije neko ostao ispod ogromnog odrona, ali su nas vozači uvjeravali da nije bilo vozila ispred njih u tom trenutku”, kazao je načelnik Službe zaštite Saubih Mehmeti.

foto Portal Ulcinj

Ono što je bitno istaći, navodi Mehmeti, je da je situacija I dalje opasna.

“ Došlo je do ogromnog klizišta zemljišta , a što je najgore, dio tog klizišta su i ogromne stijene koje nikad se ne zna da li će se pomjeriti ili ne. Ako dođe do obrušavanja tih stijena u opasnosti su I okolne kuće. U ovom trenutku ništa se ne može učiniti dok se tlo ne smiri”, kazao je Mehmeti.

foto Selver Vukovic

Kako je istakao, u uklanjanju odrona moraju se uključiti eksperti.

“ Moje mišljenje je da tu moraju doći eksperti, da bi sačinili plan uklanjanja tog dijela klizišta. Jer bez plana je opasno. Treba aktivirati teške mašine I da se obezbijedi kompletan prostor, da ne napravimo veću štetu. U Ulcinju su trenutno eksperti za obrušavanje zemljišta. Utvrđuju štetu u Starom gradu. U komunikaciji sam sa predsjednikom Opštine Ljorom Nrekićem , I radimo na tome da taj tim obiđe I ovaj dio. Da vidimo šta je najbolje preduzeti “, kazao je Mehmeti.

foto portal Ulcinj

Pročitajte još