Uspješno obilježen početak sezone u Ulcinju manifestacijom “Svi za turizam”

 Uspješno obilježen početak sezone u Ulcinju manifestacijom “Svi za turizam”

Manifestacijom Svi za turizam u Ulcinju je zvanično obilježen početak ljetnje turističke sezone, nizom aktivnosti i kulturno umjetničkim programima.

U okviru manifestacije Svi za turizam održan je i Sajam domaće radinosti, u organizaciji Globus Art. Dvije večeri na Maloj plaži održani su koncerti lokalnih umjetnika, kao i veče posvećeno tradicionalnoj kuhinji Ulcinja, koje je organizovano u saradnji sa Udruženjem gastronoma.

Manifestaciji su otvorili mališani iz ulcinjskih vrtića kulturno umjetničkim programom na Pristanu, kada je održano i takmičenje u pravljenju skulptura na pijesku ulcinjskih osnovaca.

Sve ove aktivnosti propratile su brojne medijske kuće sa Kosova, Albanije i Makedonije, čiji su predstavnici na poziv Turističke organizacije boravili u Ulcinju, kako bi na najbolji način prezentovali ljepote I bogatstvo ovog grada, uoči sezone.

Predsjednik TO Ulcinj Gzim Hajdinaga podsjetio je da je prva manifestacija “Svi za turizam” organizovana 2007.

Tokom pvomajskih praznika u Ucinju je uvijek veći broj turista, kaže Hajdinaga i navodi da je bio na graničnom prelazu kako bi svima koji dolaze u Ulcinj i Crnu Goru poželio doobrdoošlicu. 

“Vidio sam da je na prelazu veliki broj ljudi i to me raduje”, kazao je Hajdinaga.
 
On je, takođe, rekao da su se raznim manifestaijama među kojima je i ova potrudili da goste ne dočekaju samo sunčanim danima i lijepim plažama.

“Kulturnim sadržajima smo pojačali našu ponudu. Počeli smo sa najmlađima, od vrtića i škola. Takođe su učestvovali naši domaći muzičari. Goste smo dočekali našim domaćim estradnim umjetnicina. Dodijeljena je i nagrada za najbolji klip, a radili su ga ulcinjski gimnazijalci koji su napravili spot koji promoviše grad”, kazao je Hajdinaga i dodao da je organizovan i Sajam domaće radinosti i veče ulcinjske kuhinje.
 
Ulcinj, naglašava on, nastavlja da bude “primjer grada bez kompleksa, multietničnosti i grada vrata otvrenih za sve”.

Hajdinaga navodi da svi signali ukazuju da će ljetnja turistička sezona u Ulcinju biti uspješna.
 
“Već u maju imamo dobre najave”, navodi on.

Avatar

Suzana Ganić

Pročitajte još