Usvojen budžet za 2021. godinu, težak 14,814 miliona

 Usvojen budžet za 2021. godinu, težak 14,814 miliona

foto Selver Vukovic

Odbornici Skupštine opštine Ulcinj usvojili su kasno sinoć budžet za 2021.godinu.  Planirani budžet iznosi 14,814 miliona eura, što je četiri i po miliona više od ostvarenog budžeta za ovu godinu. Za budžet je glasalo 20, od 33 odbornika, iako vlast u Ulcinjskom parlamentu ima 30 odbornika.

Naime, koaliciju u Ulcinju čine DPS, Forca, Demokratska partija, Demokratska unija Albanaca, Socijaldemokrate I Bošnjačka stranka. U opoziciji su samo URA- sa dva odbornika I SDP sa jednim odbornikom.  

Odbornici Force nijesu podigli ruku za usvajanje budžeta.

foto DPS ULCINJ

“Imajući u vidu veoma teške uslove koje su rezultat pandemije sa kojom se i dalje borimo, kao i tešku ekonomsku situaciju koja je rezultat ove pandemije, usvojenim budžetom za 2021. godinu se veoma realno određuju prioriteti i očekivanja. Ovaj budžet garantuje finansijsku stabilnost Opštine kao i nastavak kapitalnih investicija koje su prioritet za naš grad u 2021. godini, koja takođe predstavlja veliki izazov za Opštinu Ulcinj”, kazao je odbornik DPS Arjan Ljamoja.

I za ovogodišnji planirani budžet karakteristično je da se očekuju značajna sredstva od Egalazicionog fonda, nešto više od dva miliona, a planirani su I krediti na iznos od četiri miliona. Lokalna samouprava planira značajni prihod I od poreza I komunalnih taksi.

Kapitalni budžet za 2021. Godinu težak je šest miliona. Na bruto zarade ide 2,5 miliona, a za otplatu dugovanja blizu dva miliona.

Pročitajte još