Utvrđuju sa kim je Elezović razgovarao

 Utvrđuju sa kim je Elezović razgovarao

izvor RTCG

Višem državnom tužilaštvu dostavljen je izvještaj digitalnog vještačenja koje je, kako smatraju u ovoj instituciji bilo neophodno radi utvrđivanja svih činjenica u slučaju smrti policijskog funkcionera Rudolfa Elezovića iz Ulcinja, čije tijelo je pronađeno 8. juna u ulcinjskom mjestu Sveti Đorđe.

To je, između ostalog, odgovoreno iz Višeg državnog tužilaštva Pobjedi na pitanja o prikupljenim dokazima povodom misteriozne smrti Elezovića. Oni su naveli da su prikupili obavještenja od više osoba i tražili od sudije za istragu Višeg suda da izda naredbu za listinge ostvarenih komunikacija i baznog saobraćaja.

“U predmetu formiranom u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, povodom pronalaska beživotnog tijela R. E, u rijeci Bojani, u mjestu Sveti Đorđe u Ulcinju, izviđaj je u toku, tokom kojeg su preduzete brojne mjere i radnje, tako da je od strane tužilaštva donijeta naredba za obdukciju tijela, kao i naredbe za neophodna vještačenja, prikupljena su obavještenja od većeg broja lica, podnijeti su zahtjevi Višem sudu – sudiji za istragu za izdavanje naredbi za listinge ostvarenih komunikacija i baznog saobraćaja”, odgovorila je portparolka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica.

Kako je dodala, tužilaštvo je donijelo i naredbu vještaku za digitalno vještačenje, „koji izvještaj je u međuvremenu dostavljen ovom tužilaštvu, tako da će tužilaštvo, nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, u daljem toku postupka eventualno preduzeti i druge mjere i radnje za kojima se ukaže potreba, a sve u cilju rasvjetljavanja svih okolnosti pod kojima je nastupila smrt kod lica R. E. i donošenja odluke u predmetu.“

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još