Vakcine koštale tri miliona

 Vakcine koštale tri miliona

izvor Pixabay

Iz Fonda za zdravstveno osiguranje Danu je saopšteno da neće faliti novca za nabavku vakcina i da je do sada izmireno 3.000.000 eura za njihovu kupovinu, a da će se sve ostale ugovorene količine nesmetano plaćati.

Iz Fonda ističu da je trenutno nabavka vakcina najvažnija stvar i da oni u lancu zajedno sa Vladom, Ministarstvom zdravlja i Montefarmom obezbjeđuju nesmetano obezbjeđivanje svake doze vakcine. U Crnu Goru je do sada stiglo oko 300.000 doza vakcina kineskog Sinofarma, Astra Zeneke, Sputnjika i Fajzera.

Iz Instituta za javno zdravlje su pozvali građane da dođu na revakcinaciju u bilo kom terminu tokom dana, kako se ne bi pravile gužve.

“Uplaćeno je 3.000.000 za prve serije vakcine. Fond je zadužen da finansijski završava uplate. Mi smo zaduženi da novac koji obezbijedi Vlada uplatimo Montefarmu za vakcine. Sve što je neophodno za imunizaciju i borbu protiv epidemije uredno servisiramo. Nabavka vakcina je primarna i najvažnija stvar za našu državu i neće nedostajati novca za isporuku novih doza. Vlada iz budžetskih rezervi prenosi novac Fonda, kojim se uredno izmiruju sve obaveze”, navode iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još