Vaučeri za prosvjetu i zdravstvo: Vlada danas donosi paket mjera za pomoć privredi

 Vaučeri za prosvjetu i zdravstvo: Vlada danas donosi paket mjera za pomoć privredi

izvor gov.me

Vlada Crne Gore će na današnjoj sednici usvojiti tzv. krizni paket pomoći građanima i privredi “težak” 163,4 miliona eura.

Iz Vlade je najavljeno da će se današnja sjednica održati u Vladinom domu na Cetinju. 

Predviđena je, između ostalog, podrška ranjivim kategorijama vrijedna sedam miliona eura i ta pomoć biće podijeljena u prvom kvartalu ove godine.

Konkretno, jednokratnu pomoć od 100 eura dobiće oni koji su na kraju prošle godine bili na evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Korisnici materijalnog obezbeđenja porodice koji imaju do dva člana primiće pomoć od 50 evra, a oni čija domaćinstva broje tri ili više članova po 100 eura.

Svi penzioneri čija su primanja manja od minimalca, odnosno 222 eura, dobiće jednokratnu pomoć od 50 evra.

Toliko je opredeljeno i za korisnike ličnih invalidnina. Zdravstveni i prosvjetni radnici, najavljeno je, dobiće od države turističke vaučere od 200 eura, koje posredstvom domaćih turističkih agencija mogu iskoristiti do 1. juna.

“Namjera Vlade je da pošalje posebnu poruku prema zdravstvenim i prosvetnim radnicima, jer su oni tokom krize podnijeli poseban teret. To što smo odredili da vaučer bude upotrebljen do 1. juna, vodili smo se logikom da je to predsezona i da zaposleni u tim delatnostima mogu iskoristiti svoj vaučer za vikend, vaskršnje ili državni praznik 21. maj. Na ovaj način pomažemo i turističku privredu. Napomenuću, ovo nije konačno rješenje, sve detalje razmotrićemo na sednici Vlade kada i bude konačno usvojena finalna verzija tzv. kriznog paketa”, poručio je Jakov Milatović, ministar za ekonomski razvoj.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još