Veče puno emocija, zahvalnosti i ljubavi u čast medicinskim radnicima Ulcinja

 Veče puno emocija, zahvalnosti i ljubavi u čast medicinskim radnicima Ulcinja

foto Portal Ulcinj

Koncert zahvalnosti medicinskim radnicima održan je u subotu veče u Centru kulture, na inicijativu mlade akademske umjetnice Akse Muratović, studentkinje četvrte godine Muzičke akademije na Cetinju.

Aksa je sa svojim kolegama uspjela da uradi ono što svaki građanin Ulcinja, pa I cijele Crne Gore želi da uradi, a to je da na najljepši način svakom zdravstvenom radniku kaže jedno veliko hvala za sav rad I trud tokom mjeseci I mjeseci borbe protiv pandemije izazvane virusom COVID- 19.

Jedno veče prepuno emocija, iskrene zahvalnosti, savršenih melodija I osmjeha na licima medicinskih radnika Ulcinja, dalo je svima vjeru I nadu da su pred svima nama ljepša vremena.

 “  Inspirisana posvećenim I požrtvovanim radom  zdravstvenih radnika Doma zdravlja Ulcinj I svih zdravstvenih institucija u zemlji, u namjeri da iskažemo poštovanje I zahvalnost našim herojima u bijelim mantilima, odlučila sam se da organizujemo koncertni performans zahvalnosti.  Ovo je biolo jedno posebno veče, I nadam se da su oni kojima je posvećeno uživali koliko I mi dok smo bili na sceni”, kazala je Aksa za Portal Ulcinj.

Potpredsjenik Vlade Dritan Abazović uručio je zahvalnice organizatorki kocerta, Domu zdravlja Ulcinj I Hitnoj pomoći Ulcinj za značajan doprinos u očuvanju i jačanju zdravstvenog sistema Crne Gore, posebno u izazovnim okolnostima pandemije COVID-19.

Abazović je poručio da su zdravstveni radnici istinski heroji.

“ Zahvalan sam mladim Ulcinjanima što su to i prepoznali. Ulcinj je dobio jednu jako tešku bitku , kao I Crna Gora. U martu je situacija bila prilično tragična I neka note sa večerašnjeg koncerta dotaknu I duše onih ljudi , naših sugrađana, koji sun a žalost izgubili bitku sa COVID-om 19. Isto tako, neka budu podsticaj da se uvijek solidarišemo u teškim vremenima I da radimo prave stvari za svoju zajednicu”, kazao je Abazović.

 Direktorka Doma zdravlja Sadija Holaj svoj govor je započela izrazivši najiskrenije saučešće svim porodicama koje su izgubile svoje najmilije zbog pandemije.

“ Znam, bol je neuporediva, a praznina koju su ostavili je nepodnošljiva. Ali uvijek ćemo biti uz vas. Imamo vas u mislima i molimo se za sve vas”, kazala je Holaj.

Ona je istakla da ovo nije bila laka godina.

“  Ova pandemija izazvala nas je kao što nikada nismo zamišljali. Borili smo se i borimo se sa nevidljivim neprijateljem, koji ne poznaje granice, ali nas je sve napao bez razlike. Pandemija je promijenila način na koji živimo, način na koji radimo, način na koji komuniciramo, način na koji učimo, sve se promijenilo. Ali jedno se nije promijenilo – ljubav i poštovanje koje imamo jedni prema drugima. Jasan dokaz tome je ovo vrlo posebno veče koje su organizovali mladi iz našeg mjesta, oni koji uvijek ostaju nada i motivacija da nastavimo bez odustajanja od borbe i puta pred nama”, kazala je Holaj.

Uprkos pozivima na distancu, kako je istakla, približili smo se razvijajući još više duh solidarnosti.

foto Portal Ulcinj

“ Naša dijaspora, oni koji su nam fizički daleko, ostali su nam bliži nego ikad. Zahvalni smo na svemu što ste učinili, na vašoj pomoći u ovim teškim vremenima, na vašoj stalnoj podršci i uzornoj posvećenosti. U ime svih građana naše opštine hvala puno”, poručila je Holaj.

Ona se zahvalila I Opštini Ulcinj i Ministarstvu zdravlja na uzornoj institucionalnoj podršci, na profesionalnoj saradnji i kontinuiranoj korektnosti.

“ Naš uspjeh u upravljanju ovom situacijom ujedno je i vaš uspjeh. Da bismo upravljali takvom situacijom, potrebna nam je iskrena komunikacija, razumijevanje, saradnja na svim nivoima i svih strana bez razlike. Uspjeli smo, jer su građani naše opštine odlučili da ćemo zajedno uspjeti. Od srca zahvaljujemo se svima vama, djevojkama i momcima, muškarcima i ženama, starima i mladima, što ste pokazali visok nivo građanstva i izvanrednu svijest. Posebna zahvala našim porodicama koje su stale uz nas, podržale nas, razumjele i vjerovale nam”, istakla je Holaj.

 A kako je ova noć, kako je navela, posvećena zdravstvenom osoblju naše opštine, želim se posebno i sa divljenjem zahvaliti svojim kolegama.

“ Poštovano osoblje Doma zdravlja u Ulcinju i ambulante u Vladimiru, danas se klanjamo pred vašim radom i djelom. Sa vama i vašom aktivnošću junaštvo 21. vijeka dobilo je potpuno novo značenje. Vi ste pravi heroji našeg doba. Samo vi znate tačnu veličinu žrtve i veliki teret ovog perioda, jer ste to osjetili na svojoj koži. Ali i vi jednako dobro znate slatkasti ukus svakog spašenog života. Vječno smo vam zahvalni”, poručila je Holaj.

Ona se zahvalila organizatorima na predivnoj noći prepunoj emocija. Ujedno je I podsjetila da Ulcinj danas ima preko 5000 vakcinisanih građana.

Na sceni Centra za kulturu kroznajljepše note hvala zdravstvenim radnicima rekli su : Aksa Muratović- violina, Fatime Katana Buzuku- piano, Đulije Pelingu Hodža- sopran, Teodora Ćalić- violina, Egzona Salaj- sopran, Jelena Knežević- piano, Ardit Lika- violina, Lejla Sulejmanović- piano, Dino Žuđeli, Eliza Markić, Andi Kolari- gitara, Besart Lazorja- bubnjevi, Ajna Kalezić, Bekim Tafa- gitara.

Svi zajedno na kraju večeri izveli su numeru Za milion godina- Ex Yu Grupe, u aranžmanu Isljama Adžemovića.

Pročitajte još