Veljović napušta funkciju direktora UP

 Veljović napušta funkciju direktora UP

foto gov.me

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazovć saopštio je da ga je direktor Uprave policije (UP) Veselin Veljović, shodno dogovoru, i formalno obavijestio da napušta tu značajnu funkciju.

“Direktor Uprave policije (UP) Veselin Veljović me je, shodno dogovoru, danas i formalno obavjestio da napušta tu značajnu funkciju. Zahvaljujem i idemo dalje”, napisao je Abazović na Tviteru.

On je rekao da će Vlada već danas naimenovati novog v.d direktora Uprave Policije.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević, saopštio je da Vlada ne treba da postoji ako v.d. direktora UP bude Dragan Blagojević.

Podsjetimo, šef poslaničkog kluba “Mir je naša nacija“ Boris Bogdanović upoznao je ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića sa predlogom o izmjeni i dopuni Zakona o unutrašnjim poslovima koji bi omogućio da se na zakonit način izvrše smjene u vrhu Uprave policije, piše današnji Dan.

Po ovom rješenju, za v.d. direktora ne bi morao da bude biran jedan od aktuelnih pomoćnika Veselina Veljovića, već bi to mogao da bude bilo koji drugi policijski službenik, ili neko drugo lice van državne uprave koje zadovoljava uslove za tu funkciju.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još