Veljović: Samo zakonit rad garantuje osjećaj bezbrižnosti i ponosa

 Veljović: Samo zakonit rad garantuje osjećaj bezbrižnosti i ponosa

foto gov.me

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je da mu je bila čast i privilegija da zajedno sa kolegama brine o bezbjednosti svih građana i države, poručivši da svi koji dođu moraju i da odu te da samo zakonit rad garantuje osjećaj bezbrižnosti i ponosa na ostvareno.

“Uvaženi pripadnici crnogorske policijske organizacije, poštovane kolege, bila je čast i privilegija da zajedno brinemo o bezbjednosti svih građana i države. Izražavam zahvalnost na vašoj odgovornosti, posvećenosti, odlučnosti i hrabrosti u realizaciji značajnih rezultata i ostvarenog progresa u svim oblastima djelovanja”, kazao je Veljović.

”Godina za nama obilježena je nezapamćenom pandemijom i drugim izazovima i iskušenjima i možda je jedna od najtežih u posljednje tri decenije”, ocijenio je on.

”Uspjeli smo da zajedno i jedinstveno pronađemo efikasne i primjerene odgovore i garantujemo osjećaj sigurnosti i bezbjednosti svakog pojedinca, porodice i zajednice. Odnosi povjerenja i partnerstva policije i građana su temeljna vrijednost koju treba dodatno podsticati, a etički i moralni kodeks postulat u djelovanju i postupanju”, dodao je Veljović na primopredaji dužnosti.

Dodaje kako napušta policijsku organizaciju, jedinstvenu, snažnu i značajno reformisanu i spremnu da sačuva sigurnost zajedničke države, ali kao i promotera regionalne saradnje i pouzdanog partnerstva.

“Svi koji dođu jednog dana moraju i otići i o tom danu treba razmišljati jer samo zakonit rad garantuje osjećaj bezbrižnosti i ponosa na ostvareno”, poručio je Veljović na Twitteru.

Podsjetimo, Veljović je juče zvanično obavijestio Vladu da napušta funkciju direktora policije.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici naimenovala Veska Damjanovića za vršioca dužnosti direktora policije.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još