“Više nijesam počasni predsjednik, niti član DUA”

 “Više nijesam počasni predsjednik, niti član DUA”

izvor RTK2

Nekadašnji predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) i bivši ambasador Crne Gore u Albaniji i na Kosovu Ferhat Dinoša saopštio je da više nije počasni predsjednik, niti član te partije usljed, kako je rekao, zahlađenja odnosa sa aktuelnim liderom Mehmetom Zenkom.“Preduzeo vjerovatno najteži korak”: Dinoša (Foto: RTK2)

“Želim da upoznam javnost da više nijesam počasni predsjednik niti član Demokratske unije Albanaca (DUA). Višegodisnja pauza tokom koje sam bio ambadador Crne Gore u Republici Albaniji i Republici Kosovu proizvela je zahladjenje odnosa sa aktuelnim predsjednikom partije Mehmetom Zenkom i vidno opadanje političke snage DUA”, napisao je Dinoša.

Osim toga, kako je rekao, došlo je do rascjepa i prepolovljenja glasova u Ogranku Malesije, a time i stvaranja dvije političke grupacije.

“Povratkom u zavičaj, na zahtjev mnogih članova i simpatizera, učinio sam sve da pomirim dvije strane, odnosno da vratim u redove Ogranka isključenu grupu koja se već identifikovala kao Unija Tuzi. Ova grupa je pristala da se vrati u Ogranak i postane dio njegovog predsjedništva, pod uslovom da ja kao koordinator privremeno preuzmem rukovođenje Ogrankom i da se s mjesta njegovog predsjednika povuče Enis Đokaj, do prevazilaženja nastale situacije. To sam prenio Đokaju sa saradnicima, rekao im da upoznaju s tim i predsjednika partije i vrate mi odgovor. Rekao sam mu, takođe, da bi bilo uputno da nas dvojica budemo spremni na žrtvovanje, on na povlačenje a ja na privremeno preuzimanje čelnog mjesta u Ogranku Malesije. Ali, nijesam dobio očekivani odgovor”, rekao je Dinoša.

Sve to ga tjera da, kako je rekao, preduzme “vjerovatno najteži i najnepoželjniji korak u mojoj političkoj karijeri”.

“Biću doživotno zahvalan članovima, simpatizerima i glasačima DUA. Obećavam im da ću, bude li Bog dao zdravlja i vijeka, na jedan ili drugi način, nastaviti da dajem doprinos dobrobiti Albanaca i demokratskim procesima u Crnoj Gori”, poručio je Dinoša.

izvor RTCG

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još