Visoka delegacija iz Njemačke u posjeti Ulcinju, nastavlja se briga za Solanu

 Visoka delegacija iz Njemačke u posjeti Ulcinju, nastavlja se briga za Solanu

izvor opština Ulcinj

” Bila je čast i privilegija dočekati u našem gradu visoku delegaciju iz Savezne Republike Njemačke, predvođenu ministrom za savezne i evropske poslove Sjeverne Rajne Vestfalija dr. Stefan Holthof-Fertner i njemačkim ambasadorom u Crnoj Gori dr.Robert Weber.”, saopštio je predsjednik opštine Ulcinj Aleksandar Dabović.

On je, kako navodi, ministru Fertneru naglasio dobre odnose i povezanost Ulcinja sa Njemačkom,.

” Upoznao ga je sa projektima koji se trenutno realizuju u opštini, naglasivši realizaciju projekta izgradnje sistema za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda u opštini Ulcinj, a za što su sredstva obezbijedjena iz aranžmana zaključenog između Vlade Crne Gore i Njemačke banke za razvoj (KfW), kao i dobru saradnju i realizaciju nekoliko projekta sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ)”, saopštio je Dabović.

Prema riječima Dabovića, na sastanku i tokom obilaska posebna pažnja je posvećena i Ulcinjskoj solani, gdje je od strane njemačke delegacije naglašeno da su od početka bili uključeni u proces zaštite ulcinjske Solane svjesni njenog značaja u evropskim okvirima, te da će nastaviti da pomno prate proces njene zaštite i pomognu u revitalizaciji tog prostora, angažovanjem eksperta.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još