Vlada opredijelila 400 hiljada eura za podršku turizmu

 Vlada opredijelila 400 hiljada eura za podršku turizmu

izvor MEK

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila Program podsticajnih mjera u oblasti turizma za 2022. godinu kojim je opredijeljeno 400 hiljada eura kroz četiri mjere podrške.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, cilj usvojenog Programa je obogaćivanje i unapređenje kvaliteta turističke ponude uz poboljšanje marketing aktivnosti kako bi se privukli turisti sa novih emitivnih tržišta, a u pravcu generisanja većih prihoda u turizmu, produženja turističke sezone, povećanja stepena zauzetosti smještajnih kapaciteta, potrošnje i zaposlenosti.

Program uključuje četiri mjere podrške radi obezbjeđivanja visokokvalitetnog turizma u skladu sa strateškim dokumentima.

Mjera I odnosi se na Organizovanje manifestacija/festivala za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 140 hiljada eura.

Mjera II odnosi se na Unapređenje kvaliteta usluga i ponude u kampovima za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 50 hiljada eura.

Mjera III odnosi se na Unapređenje ponude i podizanje kvaliteta usluga u ruralnom turizmu za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 60 hiljada eura.

Mjera IV odnosi se na Razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga koji obogaćuju turističku ponudu u ruralnom, kulturnom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima turizma za koju ukupna raspoloživa sredstva iznose 150 hiljada eura.

Sredstva za podsticajne mjere dodjeljuju se putem javnih poziva koje će uskoro raspisati Ministarstvo ekonomskog razvoja. Javni pozivi će sadržati sve informacije koje se odnose na načine prijave, potencijalne korisnike sredstava, ali i uslove pod kojima će svaka od mjera biti realizovana.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još