Vodovod počeo upumpavanje vode

 Vodovod počeo upumpavanje vode

Voda u domove ulcinjana stići će danas u popodnevnim satima, potvrdio je portalu Ulcinj direktor Vodovoda Arijan Ljamović. On je kazao da je nadzorni organ danas oko 11 sati dao nalog da se može pustiti voda.

“ Počeli smo sa upumpavanjem, prvo se mora uraditi ispiranje cijevi, onda će voda dolaziti fazno po naseljima”, rekao je Ljamović.

Od ponedjeljka vode nema u više ulcinjskih naselja, zbog probijanja glavne cijevi, do čega je došlo uslijed izmiještanja glavnog cjevovoda , a radove je izvodila firma Hipering iz Podgorice..

Odgovornost što je veliki broj ulcinjskih naselja bio bez vode ne želi niko da preuzme. Iz Vodovoda kažu da je kriva Opština, koja je naručilac posla, a iz Opštine kažu da je Vodovod po difoltu nadzorni organ, pored licenciranog nadzornog organa- – Oliver ing iz Budve.

Predsjednik Opštine Aleksandar Dabović rekao je za portal Ulcinj da je dodatno otežavajuća okolnost I to što ne postoji katastar podzemnih instalacija.

PO  našim informacijama radovi su bili završeni još sinoć, iz Opštine je najavljeno da će voda tada I biti puštena, ali su iz Vodovoda kazali da se čekalo zeleno svijetlo nadzornog organa do danas.

Avatar

Portal Ulcinj

Pročitajte još